Ajankohtaista

Jenkkifutiksessa tapahtuu

Lippupallon GP-pisteiden kerääminen vauhtiin

Lippupallon 2022 SM-lopputurnaus järjestetään heinäkuussa Salon SM-viikkojen yhteydessä. Turnaukseen pääsee mukaan aktiivisuudella ja keräämällä GP-pisteitä. Sarjailmoittautuminen on avattu ja ensimmäisiä pelejä ollaan parhaillaan sopimassa seurojen kesken.

Lippupallokausi huipentuu sunnuntaina 3. heinäkuuta Salon SM-viikoilla. Neljä Suomen parasta naisten ja miesten joukkuetta pääsee taistelemaan pitkästä aikaa lajin mestaruudesta. Positiivista lippupallopöhinää on aistittavissa useilla paikkakunnilla ympäri Suomen ja nyt on aika aktivoitua peleihin. Nyt on aika ilmoittautua sarjaan.

Näin pääset mukaan pelaamaan

Sarjaan osallistuminen on helppoa. Kokoa oma joukkue (5-15 pelaajaa) ja siten pelit vauhtiin. Ohessa vielä pikakertaus matalan kynnyksen aloittamisesta:

  1. Tutustu sarjamääräyksiin
  2. Ilmoittaudu GP-sarjaan maksamalla sarjamaksu 50,-
  3. Varmista, että joukkueen pelaajat ovat maksaneet flag-lisenssin
  4. Järjestä pelejä tai turnaus, osallistu muiden turnauksiin
  5. Kerää GP-pisteitä

 

Flägin sarjapäälliköksi Matti Mäkäräinen

Lippupallon sarjatoiminnan käynnistämisen haasteista yksi suurimmista, on ollut aktiivisen sarjapäällikön puuttuminen. Nyt asiaan on saatu korjaus SAJL:n hallituksen hyväksyttyä Matti Mäkäräisen lippupallontoiminnan veturiksi. Näin Mäkäräinen uudesta toimestaan ja lippupallosta lajina:

-Vuosikausia kentällä vietetyn ajan jälkeen siirryn nyt hallinnollisellekin puolelle, lippupallon sarjapäälliköksi. Tämä laji on nousemassa taas entistä paremmin esiin, ja haluan olla mukana sen kehittämisessä. Pidemmässä tähtäimessä on toki myös pääsy Los Angelesin olympialaisiin 2028, mutta sitä ennenkin tässä nousevassa lajissa on merkkitapahtumia, niin EM- kuin MM-kisoja. Kotimaisella puolella pyritään saamaan tälle lajille nostetta niin jenkkifutisharrastajien kuin muidenkin urheilijoiden puolella. Lippupallo perussäännöillään pohjautuu amerikkalaiseen jalkapalloon – sama pallo, neljä yritystä, pistesuoritukset, vain yksi eteenpäinheitto yrityksen aikana – mutta fysiikkaominaisuudet suosivat enemmän nopeutta ja tarkkuutta kuin voimaa, joten jenkkifutistausta ei todellakaan ole edellytys tämän lajin harrastamiseen.

Matti Mäkäräinen on tullut jenkkifutisyleisölle tutuksi vaahteraliigatuomarina

Lippupallon ensimmäinen sarjakokous 28.2.

Tuore sarjapäällikkö Mäkäräinen kutsuu seuroja mukaan maanantaina 28.2. Teams-kokouksena organisoitavaan keskustelu- ja infotilaisuuteen, jossa käydään läpi lippupallosarjaan liittyviä konkreettisia kysymyksiä. Kokouskutsu lähetetään seuroille lähipäivinä.

Parhaillaan useammat jenkkifutiksen konkaripelaajat ovat kokoamassa ympärilleen omaa lippupallojoukkuetta. Salon SM-lopputurnaukseen on tarjolla paikka neljälle parhaalle. Näin Mäkäräinen toivottaa seurat ja pelaajat mukaan toiminnan käynnistämiseen:

-Nyt käynnistyvä GP-sarja on hyvä lähtökohta aloittaa oman joukkueen osalta. Otteluita voi pelata niin paljon tai vähän kuin haluaa ja ehtii niitä sopia. Tervetuloa lajin pariin niin uudet kuin vanhatkin lajia harrastavat.

 

Tutustu sarjamääräyksiin:  SAJL lippupallon sarjakirja 2022

Ilmoittaudu sarjaan:  Lippupallon GP-sarja 2022

Kuvat: Jari Turunen

 

ps.  Merkkaa kalenteriisi flägin SM-turnauksen päivämäärä:    Sunnuntai 3. heinäkuuta 2022, Salo

Lataa PDFTulosta