Ajankohtaista

Jenkkifutiksessa tapahtuu

Lippupallon GP-sarja kiinnostaa ja toiminta käynnistetään nyt

Jenkkifutisliitto ja lippupallosta kiinnostuneet seurat kokoontuivat menneellä viikolla toimialakokoukseen, jossa keskusteltiin kotimaisen flag-toiminnan käynnistämisestä.  Kaikki osallistujat olivat yhtä mieltä siitä, että nyt tarvitaan pelejä.

Kontaktiton lippupallo tarjoaa seuroille erinomaisen mahdollisuuden tarjota toimintaa ja pelejä innostuneille jäsenilleen läpi vuoden. Useamman viime vuoden haasteena on ollut saada lajista ja ennen kaikkea pelaamisesta kiinnostuneet tahot yhteisen pöydän ääreen keskustelemaan lajin mahdollisuuksista. Keskiviikkona ei ollut tarjolla sitä fyysistä pöytää, mutta Teams-alustalla järjestetty tapaaminen paljasti, että usealla paikkakunnalla on irti päästämätöntä intoa päästä kentälle pelaamaan.

Kokouksessa oli mukana edustajia Turku Trojansista, Helsinki Wolverinesista, Vantaan Taftista, Mikkeli Bouncersista, Pirkkala Spartansista, Kouvola Indiansista, Seinäjoki Crocodilesista sekä Rusko Mayhemista. Lisäksi SAJL:n erotuomarivaliokuntaa edusti mm. MM-kisoissa flag-pelejä tuominnut Matti Mäkäräinen.

Kokouksessa sovittiin avoimesta toimintamallista, jolla pelit saadaan käyntiin ja lopulta parhaat ovat mukana sunnuntaina 3. heinäkuuta Salon SM-viikkojen yhteydessä toteutettavassa SM-lopputurnauksessa. Toiminnan käynnistämisen periaatteena on matala aloittamisen kynnys.

SM-lopputurnaukseen aktiivisuudella ja keräämällä GP-pisteitä

SAJL:n lippupallotoiminta kattaa kaksi erillistä kilpailua – Grand Prix-kilpailun, sekä SM-lopputurnauksen. Avoin GP-kilpailu on käynnissä vuosittain 1.1.–22.12. ja lopulliset ranking sijoitukset julkaistaan 31.12. GP-pisteitä voivat kerätä kaikki sarjan osallistumismaksun maksaneet joukkueet. Vuoden 2022 sarjamaksu on 50 €.

Turnauksiin voivat ottaa osaa kaikki SAJL:n jäsenseurat tai näiden alaisuudessa toimivat joukkueet.  Tämän lisäksi muilla seuroilla on mahdollisuus osallistua turnaukseen allekirjoittamalla erillinen sopimus osallistumisesta lippupallotoimintaan. Tästä tarkemmin sarjamääräyksissä.

Jokaisella pelaajalla, joka osallistuu GP-sarjaan, tulee olla lisenssi maksettuna. Pelaaja ei voi vaihtaa joukkuetta kesken GP-sarjan. Mikäli seuralla on useita joukkueita mukana GP-sarjassa, tulee seurojen nimetä pelaajat koko kaudeksi yhteen joukkueeseen.

Joukkueiden on mahdollista hankkia GP-pisteitä pelaamalla myös yksittäisiä otteluita. Tällaisesta ottelusta järjestävän joukkueen on ilmoitettava 7 vuorokautta ennen peliä. Ilmoituksessa on mainittava pelaavat joukkueet, ottelun päivämäärä ja kellon aika sekä pelikenttä. Ottelun jälkeen järjestävän joukkueen edustajan tulee ilmoittaa ottelun lopputulos sarjapäällikölle.

Aikuisten SM-lopputurnaus pelataan vuosittain SM-viikkojen yhteydessä. SAJL kutsuu kisoihin joukkueet perustuen menestykseen GP-sarjassa tai muuten aktiivisuuteen lippupallossa. Nuorten SM-turnaukset pelataan talvella, ja niihin osallistujat kutsutaan vastaavasti.

Aktivoituaksesi toimi näin

  1.    Kokoa oma joukkue  (5-15 pelaajaa)
  2.    Tutustu sarjamääräyksiin (julkaistaan asap)
  3.    Ilmoittaudu GP-sarjaan maksamalla sarjamaksu 50,- (avataan 24.1.2022)
  4.    Varmista, että joukkueen pelaajat ovat maksaneet flag-lisenssin
  5.    Järjestä pelejä tai turnaus, osallistu muiden turnauksiin
  6.    Kerää GP-pisteitä

 

 

 

Jos lajin säännöt eivät ole pelaajille tutut, kannattaa myös niihn tutustua ennen pelien käynnistämistä.  Ero jenkkifutissääntöihin on merkittävä.

Lippupallon uusi sarjapäällikkö sekä sarjamääräykset ja turnausten järjestämisohjeet vahvistetaan tulevan viikonlopun SAJL:n hallituksen kokouksessa ja laitetaan esille verkkosivuille. Myös linkki sarjaan ilmoittautumiseen laitetaan esille tuolloin.

Lippupallon aikatauluja 2022

GP-sarjan pelejä voi ryhtyä pelaamaan heti, kun joukkue on ilmoittautunut sarjaan ja pelaajilla on lisenssi maksettuna.

  • Maaliskuu 2022                U13 SM-turnaus, Turnausisäntä haussa
  • 24.04.2022                          SM-karsintaturnaus, (miehet + naiset, Velodromi, Helsinki)
  • 16.05.2022                          Koululippupallon SM-turnaus (Velodromi, Helsinki)
  • 03.07.2022                         SM-lopputurnaus (SM-viikot, Salo)

 

(Kaikissa aikatauluissa ajankuvaan kuuluva pandemiaan liittyvä ehdollisuus. Velon varaukset vahvistamatta kaupungin toimesta)

 

Kuva: AFI, American Football Israel

 

 

Lataa PDFTulosta