Search
Close this search box.

Ajankohtaista

Jenkkifutiksessa tapahtuu

Lippupallon MM-kisoihin aikaa tasan puoli vuotta

     

Los Angelesin Olympiakisojen ohjelmaan valitun lippupallon kaikkien aikojen suurimmat MM-kisat järjestetään 27.-30.8.2024 Suomessa. Lahdessa pelattavien kisojen avaukseen on tänään aikaa tasan puoli vuotta.  Lippupallon MM-kisat kuuluvat niiden urheilutapahtumien joukkoon, joille Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi suurtapahtuma-avustuksia menneellä viikolla.

Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liitto järjestää yhteistyössä Liikuntakeskus Pajulahden kanssa amerikkalaisen jalkapallon perheen kaikkien aikojen suurimman kilpailutapahtuman. MM-kisoihin on tähän mennessä ilmoittautunut mies- ja naisjoukkueita joukkueita yli 30 maasta. Yli 60 joukkueen ilmoittautuminen kisoihin merkitsee yli tuhannen urheilijan ja toimitsijan saapumista Lahteen.

Lippupallon olympiastatuksen myötä kisojen kansainvälinen huomio tulee olemaan merkittävä.  Paikalle odotetaan delegaatioita mm. Kansainvälisestä Olympiakomiteasta, ammattilaissarja NFL:stä sekä vuoden 2025 World Games organisaatiosta Kiinan Chengdusta. Lisäksi mediakiinnostus erityisesti Yhdysvalloissa on jo ennakkotietojen mukaan suurta. Kisojen kaikki lähes 200 ottelua striimataan suorina lähetyksinä ympäri maapallon.

Lippupallon MM-kisat tuovat elokuussa lähes tuhat urheilijaa Suomeen ja Lahteen taistelemaan mitaleista

MM-kisoille merkittävä suurtapahtuma-avustus OKM:ltä

Opetus- ja kulttuuriministeriö on viime vuosina suunnannut taloudellista tukeaan Suomessa järjestettävien tapahtumien hakuun, niiden valmisteluihin sekä toteuttamiseen. OKM:n suurtapahtuma-avustuksilla halutaan varmistaa se, että tapahtumat onnistuvat ja toteuttamisen suunnittelu voi tapahtua täysipainoisesti. Hallitusohjelman mukaan Suomi haluaa kasvattaa entisestään rooliaan kansainvälisenä liikunta- ja urheilutapahtumien järjestäjänä.

Liikunta-, urheilu- ja nuorisoministeri Sandra Bergqvist julkaisi 22.2.2024 liikunnan ja urheilun arvokisojen ja suurtapahtumien avustukset kaudelle 2024–2025. Avustuksia myönnettiin 35 arvokisalle ja muulle urheilutapahtumalle. Avustusten kokonaissumma on kaksi miljoonaa euroa.

Lippupallon MM-kisat 2024 on yksi tarkastelujakson merkittävimmistä Suomessa järjestettävistä suurtapahtumista ja tämä näkyy myös OKM:n myöntämässä avustuksessa. Kisoille myönnetty suurtapahtuma-avustus on listan neljänneksi suurin, 120.000 euron suuruinen.

Lippupallon MM-kisat pelataan 27.-30.8.2024 Lahdessa. Alkusarjan ottelut pelataan Liikuntakeskus Pajulahden kentillä ja mitalit ratkaistaan suuren katsomon edessä Lahden Stadionilla. Kisat, lippupallo ja globaalin lippupallon kansainvälinen syke tulevat näkymään lahden katukuvassa läpi elokuisen kisaviikon.

Viisi suurinta tapahtuma-avustukselle tuettavaa suurtapahtumaa 2024–2025

  • Koripallon miesten EM-kisat 2025, (300.000 €)
  • Koripallon miesten U18 EM-kisat 2024, (150.000 €)
  • Jääkiekon miesten U18 MM-kisat 2024, (125.000 €)
  • Lippupallon MM-kisat 2024, (120.000 €)
  • Yleisurheilun U20 EM-kisat 2025, (110.000 €)

 

Lue OKM:n tiedote:  Suurtapahtuma-avustuksilla tuetaan laadukkaiden liikunta- ja urheilutapahtumien järjestämistä

Lataa PDFTulosta