Search
Close this search box.

Ajankohtaista

Jenkkifutiksessa tapahtuu

Lisää hyvää valmennusta hankkeen tutor coachit valittu

SAJL sai 12 hakemusta toimeen. Petrus Penkki ja Kaleb Wezdenko valittiin tästä joukosta SAJL tutor coacheiksi. Wezdenkon työsuhde on puolipäiväinen. Hanketyöntekijät toimivat ajanjaksolla 1.9.-31.12.2023 seurojen valmennuksen tukena.

Tutor coach palkkaukset kuuluvat Lisää hyvää valmennusta -hankkeeseen, johon SAJL sai OKM:n tukea. Hankkeen avulla koulutetaan uusia valmentajia sekä päivitetään nykyisten lajivalmentajien osaamista heidän omassa toimintaympäristössään. Lajivalmentajien osaamista tuetaan luomalla yhteistä ymmärrystä laadukkaasta valmennuksesta toteutettavaksi seuratasolla. Penkki ja Wezdenko ovat valmiina käärimään hihat ja tapaamaan suomalaisia valmentajia ja urheilijoita heidän omissa ympäristöissään.

Tutor-coachin keskeisinä seurakäyntien teemoina ovat päivitetyt 1-tason lajitaidot sekä urheilijakeskeisen valmennuksen jalkauttaminen. Verkkokurssilta opittujen asioiden tulee siirtyä arjen urheilutyöhön ja näin vaikuttaa positiivisen ilmapiirin syntymiseen ja ylläpitoon.

 

 

 

 

 

 

 

 

Petrus Penkki

Penkki palaa seitsemän USA:ssa vietetyn vuoden jälkeen Suomeen. Hänen kiinnostuksensa toimea kohtaan otettiin ilolla vastaan, sillä Penkin asiantuntemus ja kiinnostus urheiluvalmennusta kohtaan on vahvaa. Petrus Penkki on toiminut menestyksellä viimeiset 6 vuotta Austin, Texasissa yksityisenä pelinrakentajavalmentajana. Hän on valmentanut high school- ja college urheilijoita 1500 session verran.
Penkki on toiminut miesten maajoukkueen pelinrakentajana ja voittanut kotimaassa 6 Vaahteramaljaa. EM-kultamitaleita hänellä nuorten ja miesten sarjoista yhteensä seitsemän.
Petrus Penkki on todella innostunut tutor-coachin tehtävästä ja uskoo tuovansa positiivista energiaa seurakentälle. Kommunikointi valmentajakentän kanssa on tuttua hänelle ja hän omaa kokemusta kaikista työpanoksen vaatimista tehtävistä oman mittavan valmennus-ja peliuransa kautta.
Penkillä on kaupallinen tutkinto University of Floridasta sekä urheiluvalmennusopintoja Texasin yliopistosta.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaleb Wezdenko

Suomeen pysyvästi asettunut amerikkalainen yliopistolinjapuolustaja Kaleb Wezdenko kokee intohimokseen amerikkalaisen jalkapallon lajin kasvattamisen maassamme. Tähän päästään parhaiten valmennuksen kehittämisellä. Tutor coachina häntä kiinnostaa pitkän aikavälin urheilija- ja valmennuskehitys.
Hän on toiminut valmentajana Suomessa viiden vuoden ajan seuratasolla Kotka Eaglesissa ja Helsinki Roostersissa. Wezdenko haluaa edistää erityisesti urheilijakeskeistä valmennusta suomalaisissa seuroissa.
Kaliforniasta Suomeen muuttanut Wezdenko on toiminut SAJL:ssä työharjoittelussa, tehnyt lopputyönsä valmennusaiheesta, toiminut voimavalmentajana Mäkelänrinteen Urheilulukiossa sekä lajivalmentajana tekniikka-, mini camp sekä yläkoululeireillä että U17 maajoukkueessa.
Wezdenkolla on tutkinnot  Sports Coaching and Management Haaga-Helia Universitysta 2023 sekä Grand View Universitysta, USA:sta.

Lataa PDFTulosta