Search
Close this search box.

Ajankohtaista

Jenkkifutiksessa tapahtuu

Luukas Eerola juoksi Suomen EM-pronssille

Suomen U19 nuoret ottivat komean voiton Tanskasta U19 ikäluokan EM-pronssipelissä lukemin 28-22 (6-16).  Ottelun ratkaisua jouduttiin odottamaan pelin viimeisille sekunneille. Kun pelikellossa oli aikaa 20 sekuntia, Luukas Eerola palautti juuri johtoon siirtyneen Tanskan potkaiseman aloituspotkun pohjiin.

Jälkiviisaana on helppo asettua Tanskan erikoisjoukkueiden valmentajan saappaisiin ja pohtia mikä meni pieleen. Oma joukkue on juuri siirtynyt pelissä takaisin johtoon ja kellossa on aikaa 20 sekuntia. Potkujoukkue asettautuu varmistamaan tanskalaisille suopeat asemat pelin viimeisten sekuntien polttamiseen ja vastustajan palautus joukkueen pohjimmaisena on se yksi pelaaja, jolle palloa ei saa missään nimessä potkaista.

Luukas Eerola teki sen taas, mihin suomalainen jenkkifutisyleisö on tavallaan jo tottunut. Nuori mies palautti aloituspotkua 77 jaardin matkan Tanskan maaliin saakka, ja nosti kolmella touchdownillaan Suomen nuoret takaisin mitalikantaan pitkän kuivan kauden päätteeksi. Eerola on sama pelaaja, joka katkaisi elokuussa miesten välierässä ruotsalaisten selkärangan 90 jaardin palautusjuoksulla ja viikko sitten tekaisin uransa ensimmäisessä Vaahteramaljassa kolme touchdownia upottaen ennakkosuosikkina peliin lähteneen Crocodilesin

Tanska hallitsi ottelua

Tanska otti lauantain pronssipelissä kentän haltuunsa rokottamalla armotta suomalaisten lukuisista virheistä. Vierasjoukkueen puoliaikajohto 6-16 oli ansaittu ja tanskalaiset onnistuivat pitämään johtotilan hallussaan neljännen neljänneksen viimeisille minuuteille saakka. Joukkueen MVP-palkinnon pokannut keskushyökkääjä Noah Helmi oli ajoin pitelemätön ja onnistui puhkaisemaan linjan keskeltä pitkiä siivuja.

Tanskalaisista eniten etenemistä keräsi laituri Ludvig Bruun 137 jaardillaan. Tanskan sivurajalla ehdittiin jo hetken juhlia Oscar Andersenia pelin ratkaisijana laiturin kopattua erinomaisen pelin pelanneen pelinrakentaja Mikkel Hegneltin kuuden jaardin heiton kiinni vain 20 sekuntia ennen pelin loppua.

Ryhtiliike toisella puoliskolla

Suomen valmennus onnistui piiskaamaan joukkueen vahvaa taisteluilmeeseen pelin toiselle puoliskolle. Vastustajan hyökkäysyritykset onnistuttiin pysäyttämään paremmin ja Jerry Silomaan johtama hyökkäys rakensi tasapainoisempia draiveja kohden vastustajan maalia. Aleksi Hirvosen kolmannella neljänneksellä juoksema kavennus lukemiin 12-16 nosti Suomen uskoa ottelun voittamisesta, eikä edes vastustajan viimeisen minuutin maali onnistunut lannistamaan nuoria leijonapaitaisia.

Puolustuksessa takakentän Juho Angervo oli joukkueen tuloksekkain taklaaja 8,5 pysäytyksellään.  Aivan parasta päivää Suomen takakentällä ei lauantaina pelattu Tanskan pelinrakentaja Hegneltin onnistuttua heittämään kolme touchdownia ja lähes 300 jaardia. Suomalaisten nappaamat kaksi syötönkatkoa kirjattiin  Luca Koskenkannon ja Eino Marnon nimiin. Marnon intteri oli pelin viimeinen peli.

Suomen joukkue lähti EM-pronssiotteluun varsin lyhyen valmistautumisen kautta. Osa pelaajista pelasi vielä viikkoa aikaisemmin Suomen mestaruudesta Seinäjoella. Haastavasta asetelmasta huolimatta nuoret taistelivat Suomelle voiton, ja toissijaista on tyyli, jolla se saavutettiin. Onnittelut koko joukkueelle mitalisijasta!

Tutustu: Ottelun tilastot

Kuvat: Jarmo Vehkomäki

Valokuvia: Laura Helminen      Pekka Halttunen      Jarmo Vehkomäki

Lataa PDFTulosta