Ajankohtaista

Jenkkifutiksessa tapahtuu

Maajoukkueen Heikkinen UNC:n päävalmentajaksi

Suomen miesten jenkkifutismaajoukkueen päävalmentajana viimeiset 11 vuotta toiminut Tuomas Heikkinen siirtyy Vaahteraliigaan nousevan United Newland Crusadersin päävalmentajaksi. Uudessa tehtävässään hän aloittaa 15.1.2021

Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liiton periaatteiden mukaisesti maajoukkueen päävalmentaja ei voi toimia Vaahteraliiga joukkueen valmentajana. Heikkinen väistyy miesten päävalmentajan paikalta tämän vuoden lopussa

Päävalmentajan tehtävä hakuun.
Miesten maajoukkueen päävalmentajan tehtävä avataan hakuun marraskuussa. Muissa maajoukkueen valmennustehtävissä toimivien kanssa käydään lähiaikoina erikseen keskustelut jatkosta, mutta lähtökohtaisesti tehtävät jatkuvat nykyisellään.

Ensi vuoden kisakalenterissa miesten maajoukkueella on EM-kisojen välierä elokuussa, Ruotsi-maaottelu sekä välierämenestyksestä riippuen EM-loppu- tai pronssiottelu lokakuussa.

Kolmet EM-kisat Heikkisen johdolla
Heikkisen viimeisen 2009 alkaneen päävalmentaja pestin aikana Suomi pelasi kolme kertaa EM-lopputurnauksessa napaten pronssi kotikisoissa 2018. Pelatuissa 20 maaottelussa, Suomi poistui Heikkisen alaisuudessa voittajana kentältä 11 kertaa. Vuoden 2014 jälkeen maajoukkue hävisi pelaamastaan kahdeksasta ottelusta vain yhden Ranskalle niukasti yhdellä maalilla.

SAJL puheenjohtaja Roope Noronen kiittää Heikkistä tämän panoksesta maajoukkueen ja suomalaisen jenkkifutiksen hyväksi sekä toivottaa menestystä uudessa tehtävässä.

”Heikkinen on toiminut pitkään ja menestyksekkäästi miesten maajoukkueen päävalmentajana. Hänellä on paljon osaamista ja annettavaa lajiyhteisölle ja nyt hän pääsee kehittämään pelaajia uudessa ympäristössä. Toivotankin koko liiton puolesta menestystä uudessa tehtävässä. Ja vaikka nykyisessä tehtävässä jatkaminen ei enää ollutkaan mahdollista, olen varma, että yhteistyömme jatkuu eri muodoissa myös tulevaisuudessa.”

Päävalmentaja Tuomas Heikkinen totesi, ettei valinta ollut helppo.

”Minulla on ollut etuoikeus ja kunnia olla yli 30 vuoden ajan miesten maajoukkueen mukana pelaajana, apuvalmentajana, koordinaattorina ja nyt pitkään päävalmentajana. Uuden tehtävän myötä en valitettavasti voi jatkaa samassa roolissa, mutta tunteet maajoukkuetta kohtaan eivät ole eivätkä tule muuttumaan. Olen kuitenkin ollut pitkään poissa seuravalmennuksesta ja kun nyt tarjoutui mahdollisuus lähteä UNC:n kanssa rakentamaan useamman vuoden projektia niin halusin tähän tarttua.”

Lataa PDFTulosta