Ajankohtaista

Jenkkifutiksessa tapahtuu

Marianne Pahkala valittu SAJL:n tapahtumapäälliköksi

Pitkä hakuprosessi SAJL:n tapahtumien kaupallistamiseen keskittyvän tapahtumapäällikön osalta saadaan päätökseen marraskuun alussa, kun Yhdysvalloissa urheilumarkkinoinnin kokemusta ja koulutusta hankkinut Marianne Pahkala aloittaa tehtävässä.

Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liitto asetti joulukuussa 2020 avoimeksi tapahtumamyyjän ja -tuottajan tehtävän, joka saadaan vihdoinkin täytettyä Marianne Pahkalan astuessa mukaan SAJL:n tiimiin ensi viikon maanantaina. Pahkala toimii parhaillaan Romaniassa Buchares Rebels joukkueen hyökkäyksen apuvalmentajana ja aloittaa toimensa jenkkifutisliitossa etänä.  Marianne saapuu Suomeen kauden päättyessä Romaniassa ja on joulukuun alusta alkaen mukana ja läsnä toiminnassa täysipäiväisesti.

Uuden tapahtumapäällikön suurin projekti tulee olemaan kesällä 2022 Suomessa järjestettävien naisten MM-kisojen kaupallistaminen. Pahkalan kokemusta tullaan hyödyntämään myös muiden lajitapahtumien organisoinnissa ja hän tulee työskentelemään tiiviissä yhteistyössä SAJL:n tapahtumavaliokunnan kanssa. Tehtävä on sovittu osapuolten kesken määräaikaiseksi.

Ensimmäisiä askeliaan uudessa tehtävässään Marianne kuvaa näin:

-MM-kisoja suunnitellessa aion ensimmäisenä keskittyä suunnittelemaan potentiaalisia yhteistyökumppaneita; miten isoksi pystymme tapahtuman kasvattamaan rahoituksen ja sponsoreiden puolesta, tulee pitkälti määrittelemään millaisia elementtejä turnauksen kylkeen rakennetaan. 

Urheilujohtamisen maisteri

Marianne on valmistunut urheilujohtamisen maisteriksi Nebraskan yliopistosta. Hän on toiminut useissa eri urheilubusineksen rooleissa opintojensa aikana mukaan lukien avustavat tehtävät NFL-joukkueiden Kansas City ChiefsDetroit Lions ja Washington Football Teamin organisaatioissa.

-Lähdin Yhdysvaltoihin opiskelijaurheilijaksi pelaamaan rugbya ja opiskelemaan urheilujohtamista ja -markkinointia stipendiaattina Lindenwoodin yliopistossa. Päädyin opiskelemaan valinnaisaineena jefuvalmennusta ja työskentelin myös opintojeni aikana fysiikkavalmennuksen parissa harjoittelijana; tuossa vaiheessa minulla oli selkeä tavoite päästä työskentelemään jenkkifutiksen pariin lajin korkeimmalla tasolla, laji oli minulle tuttu entisenä pelaajana.

Yhdysvalloissa opiskellessaan Pahkala on seurannut suomalaisnuorten kasvavaa virtaa amerikkalaisiin oppilaitoksiin:

-Olen lähinnä keskittynyt seuraamaan nuorien yliopistoikäisten pelaajien kehitystä ja heidän sijoittumistaan Yhdysvaltoihin pelaamaan. Tiedän kuitenkin, että Suomessa on kovatasoisia sarjoja sekä miesten että naisten puolella ja juniorityöhön jatketaan panostusta – mikä tietysti näkyy näissä high schooleihin ja collegeihin lähtevissä pelaajissa

Alla olevassa vuoden 2018 Ruutu-haastatelussa Marianne kertoo laajemmin taustastaan ja syistä mitkä saivat hänet matkaamaan Yhdysvaltoihin oppia hakemaan:

 

Tervetuloa takaisin Suomen jefuperheeseen Marianne!

Lataa PDFTulosta