Search
Close this search box.

Ajankohtaista

Jenkkifutiksessa tapahtuu

Micky Kyei palaa kasvattajaseuraansa

Pitkän kierroksen kotimaisilla ja kansainvälisillä jenkkifutiskentillä tehnyt Micky Kyei palaa kasvattajaseuraansa Porvoon Butchersiin kesäksi 2023. Kausi tulee olemaan Kyein kymmenes Vaahteraliigassa.

Porvoon Butchersin mestarijoukkueessa kaudella 2010 liigadebyyttinsä tehnyt Micky Kyei on solminut kautta 2023 koskevan pelaajasopimuksen kasvattajaseuransa kanssa.   Edellisen kerran Kyei pelasi Butchersin mustassa paidassa kaudella 2015.

Viiden Butchers-kauden ohella Kyei on pelannut Vaahteraliigassa kaksi kautta Wolverinesissa sekä yhden kauden Tampere Saintsin ja Helsinki Roostersin liigamiehistöissä. Aiemmin laitahyökkääjän pelipaikalla mainetta niittänyt Kyei pelasi viime kaudella kolme ottelua Wolverinesin pronssimiehistössä pääasiassa takapuolustajan paikalla.  Kaikkiaan Kyei on edennyt pallon kanssa Vaahteraliigassa yhdeksän kauden runkosarjapeleissä 6600 jaardia ja tehnyt 48 touchdownia.

Vaahteraliigan ohella Lisäksi Kyei on pelannut Saksan GFL:ssä yhteensä kolmen kauden ajan.  Kaudella 2019 hän oli voittamassa GFL:n mestaruutta Braunschweigin New Yorker Lionsissa. Tämän jälkeen Kyein oli tarkoitus osallistua keväällä 2020 Kanadan ammattilaisliiga CFLn Global Combine- ja draft-tilaisuuksiin Torontossa, mutta koronan takia tämä jäi tekemättä. Seuraavana keväänä 2021 Kyei osallistui uusien näyttöjen kautta CFL-draftiin, mutta toista kertaa kutsua Torontoon ei irronnut.

Jenkkifutismaaotteluita Kyei on ehtinyt pelaamaan 12 kpl ja hän oli mukana mm. viime syksyn EM-pronssimiehistössä sekä molemmissa juuri pelatuissa lokakuun maaotteluissa, joissa Suomi saavutti paikan kesän 2023 EM-mitalipeleihin. Joulukuussa 2021 Kyei oli mukana Israelin flägin MM-kisoihin osallistuneessa Suomen lippupallomaajoukkueessa.

 

Lue lisää: Micky Kyei palaa Porvoon Butchersiin

Kuva: Jari Turunen

 

 

Lataa PDFTulosta