Ajankohtaista

Jenkkifutiksessa tapahtuu

Miesten EM-kisojen ratkaisupelit siirretty vuodelle 2021

Miesten EM-kilpailujen ratkaisupelit on päätetty siirtää tältä vuodelta ensi vuodelle. Toukokuun lopussa järjestetyssä kokouksessa mukana oli 19 maata ja vaikka tautitilanne onkin edennyt positiiviseen suuntaan, päädyttiin ottelut siirtämään. Aikataulu vuonna 2021 tulee olemaan sama kuin tälle vuodelle suunniteltu, välierät elokuun ensimmäisenä viikonloppuna ja loppuottelut lokakuun viimeisenä viikonloppuna.

Suomi on selvittänyt tiensä EM-kilpailujen neljän parhaan joukkoon ja kohtaa välierissä Ruotsin. Toisessa välierässä loppuottelupaikasta kamppailevat Italia ja Ranska.

Suomea kokouksessa edustanut SAJL puheenjohtaja Roope Noronen totesi kokouksen edenneen ennakkoajatusten mukaisesti. ”Pandemia tilanne on erilainen eri puolilla Eurooppaa ja monissa maissa koko kausi on peruttu, jolloin valmiudet pelaamiseen ovat jo rajoittuneemmat. Otteluiden siirtäminen oli myös meidän tavoitteemme tässä poikkeustilanteessa, jotta voimme keskittyä paremmin kotimaisen sarjan läpiviemiseen.” Noronen ei sulje kuitenkaan vielä mahdollisuutta kaikilta kansainvälisiltä otteluilta tänä vuonna: ”Pohjoismaiden kesken olemme keskustelleet mahdollisuudesta miesten U19 PM-turnauksen läpiviemiseen lokakuun lopulla ja Ruotsin kanssa maaotteluista marraskuun alussa. Näiden osalta seuraamme viranomaisohjeita ja tautitilannetta ja yhdessä muiden pohjoismaiden kanssa arvioidaan tilannetta kesän aikana.”

Ensi vuodelle suunniteltujen nuorten EM- ja naisten MM-turnausten tilanteesta IFAF tiedottaa myöhemmin.

IFAF uutinen kisojen siirrosta.

Lataa PDFTulosta