Ajankohtaista

Jenkkifutiksessa tapahtuu

Miesten flag-maajoukkueen kolmas leiri lauantaina Velodromilla

Israelin MM-kisoihin valmistautuva miesten flag-maajoukkue kokoontuu viikonloppuna kolmannelle leirilleen. Ryhmän maajoukkuekonkarit tuovat mukanaan vankkaa johtajuutta.

Suomen miesten lippupallomaajoukkue kokoontuu kolmannelle leirilleen tulevana lauantaina. Kiinnostus lippupalloa ja maajoukkuetta kohtaan on ollut suurta ja mukaan harjoitusvahvuuteen on saatu suuri joukko maan jenkkifutispelaajien parhaimmistoa sekä jokunen soikean pallon ensikertalainen muiden lajien parista. Jenkkifutismaajoukkueen monivuotisen pelinrakentajan Miro Kadmiryn sekä CFL:n portteja kolkutelleen Micky Kyein mukana olo tuo kokoonpanoon kokemusta ja uskoa menestymisen mahdollisuuksiin. Harjoituksiin on osallistunut myös akillesjännevammastaan toipuva Sebastien Sagne.

Näin joukkueen päävalmentaja Tuomas Heikkinen kuvaa projektin tilannetta:

-Flag-joukkueen kokoaminen on sujunut tosi hyvässä ilmapiirissä. Pelaajat ovat suorastaan poikamaisen innostuneita. Miro ja Micky ovat selkeästi projektin pelillisiä johtohahmoja, mutta monella muullakin tuntuu olevan kova kipinä tehdä tästä hyvä joukkue.

Kahdeksan parasta maata pelaa World Gamesissa 2022

SAJL on asettanut lippupallotoimintansa tavoitteeksi kilpailullisesti uskottavan maajoukkueen rakentamisen MM-kisoihin.  Horisontissa siintää Alabamassa järjestettävät World Games pelit 2022, jonne hyväksytään kahdeksan MM-kisoissa parhaiten menestynyttä mies- ja naisjoukkuetta.  Suomessa lippupallo on ollut harvojen harrastuksena jo vuosia, mutta nyt toimintaa nostetaan takaisin jaloilleen.  Oppimiskäyrän täytyy olla jyrkkä menestyäkseen joulukuun MM-peleissä. Päävalmentaja Heikkinen uskoo, että paras tapa oppimiseen on itse tekeminen:

-Opettelemme tekemällä. Sekä pelaajat että valmennus. Treeneissä pelataan paljon ja etsitään vastauksia kysymyksiin, joita pelaamisen kautta nousee. Pyrimme välttämään ajatusta ”niinku futis mutta vähemmän sitä tai tätä”. Rakennamme omaa pelitapaa ja kommunikointia sen sisällä ilman jäykkää etukäteen määritettyä ”systeemiä”. 

Suomella 11 lippupallon arvokisamitalia

Suomella on vankka menestyksen historia lippupallosta.  Maajoukkueittemme 11 arvokisamitalista kuusi on naisten hankkimia, neljä nuorten ja vain yksi miesten (Beach flag EM-hopea 2014) voittama. Nyt valmistautuvan loistavista yksilöistä muodostuvat joukkueen tasoa on vaikea hahmottaa ennen kuin kentällä kohdataan oikeita vastustajia. Heikkinen uskoo, että kisoissa tullaan näkeään monen tasoisia vastustajia.

-Vaikea asettaa kilpailullisia menestystavoitteita. Pyrimme saamaan mahdollisimman urheilullisen ja valmiin joukkueen kisoihin. Voisi olettaa, että tuoreessa lajissa löytyy monenlaista tasoa ja tekemistä 20:n maan turnauksessa. 

IFAF:n oli määrä julkaista MM-kisojen lohkojako lokakuun alussa.  Julkaisua on kuitenkin viivästetty ja näin Suomen kisavastustajat ovat toistaiseksi mysteeri.

Lisätietoja:  Flag-maajoukkueen leirit

 

Lataa PDFTulosta