Ajankohtaista

Jenkkifutiksessa tapahtuu

Miesten flagi maajoukkueen avoin avausleiri Vantaalla su 26. helmikuuta

Suomen miesten lippupallomaajoukkue aloittaa valmistautumisensa kauden 2023 arvokisoihin helmikuun lopun leirillään.  Mukaan halutaan konkarien ohella uusia lajista kiinnostuneita urheilijoita. Tavoite on asetettu korkealla.

Suomen miesten lippupallomaajoukkue hakee alkuvuoden leireillään pelaajia kesän arvoturnauksiin.  Mukaan otetaan mielellään myös uusia pelaajia, joilla ei ole aiempaa kokemusta maajoukkue- tai lippupallotoiminnasta. Pääosin maajoukkue on tähän asti koottu amerikkalaista jalkapalloa harrasteneista urheilijoista, mutta mukaan mahtuu uusia kandidaatteja myös muista lajeista.  Lippupalloon sopivia fyysisiä valmiuksia löytyy esimerkiksi – koripallo, lentopallo- sekä käsipallopelaajilta taikka yleisurheilua harrastaneilta urheilijoilta.

Lippupallo on amerikkalaisen jalkapallon kontaktiton versio, jonka saloihin urheilijoiden on helppo perehtyä leirien yhteydessä.

Avoin tryout-leiri järjestetään Vantaalla.

Aika:        Su 26.2.2023, klo 10-14.
Paikka:   Myyrmäki-halli Vantaalla
Hinta:      Ilmainen
Jos tiedät potentiaalisia urheilijoita, joilla voisi olla kiinnostusta oppia uutta ja tulla mukaan menestystä hakevaan projektiin, vinkkaa heille mahdollisuudesta!

Kilpailutapahtumat 2023:

  • PM-kisat,  pe-su 7.-9.4.2023 (pääsiäinen) Borås Ruotsi
  • EM-kisat, ke-ma 16.-21.8.2023, Limerick Irlanti

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu mukaan miesten lippupallomaajoukkueen ensimmäiselle leirille viimeistään to 9.2. klo 15.00.
Ilmoittaudu:      Flägin 1. tryout-leiri

 

Suomi puolustaa Thaimaata vastaa lippupallon MM-kisoissa 2021.

 

Maajoukkueen päävalmentajana Tuomas Heikkinen

Päävalmentaja Tuomas Heikkinen käynnisti miesten flag-maajoukkueen kehittämisprojektin kesällä 2021 toiminnan oltua tauolla useamman vuoden ajan.  Monivuotisen miesten jenkkifutismaajoukkueen päävalmentaja Heikkisen ensimmäinen etappi oli Israelin Jerusalemissa pelatut MM-kisat. Kisojen jälkeen lajiliitto SAJL ja päävalmentaja olivat sopineet tilanteen uudelleenarvioinnin. Heikkinen johdatti Suomen miehet MM-kisoissa sijalle 18. ja uudesta vuoden 2024 kotikisoihin tähtäävästä projektista sovittiin 2023 alussa.

Valmistautuminen MM-kisoihin käynnistetään nyt ja mukaan halutaan myös uusia pelaajia. Näin asiasta päävalmentaja Heikkinen:

-Alkupään harjoitustapahtumat ovat avoimia, haemme mukaan Flagista kiinnostuneita urheilijoita. Oletan kiinnostuksen lajia kohtaan kasvavan lähivuosina merkittävästi. 

Kiinnostumisen tulevalla kasvulla Heikkinen viittaa lippupallon pyrkimyksestä olympialajiksi. Amerikkalaisen jalkapallon maailmanliitto IFAF sekä Yhdysvaltojen suurin ammattilaisliiga NFL ovat työntämässä lajia Los Angelesin Olympialaisiin 2028.  Toistaiseksi suurin lippupalloon kohdistuva promootio on 5.2.2023 pelattava NFL:n tähdistöottelu Pro Bowl, jossa jenkkifutiksen supertähdet pelaavat lippupalloa.

Suomen lippupallomaajoukkueen lähivuosien päätavoitteena on nyt menestyä vuoden 2024 MM-kotikisoissa Lahdessa. Mikäli lajin olympiahaave toteutuu, ehditään ennen Losin kisoja pelaamaan vielä 2026 MM-kisat Ranskassa.  Menestys kotikisoissa parantaisi Suomen rankingia ratkaisevien Ranskan kisojen ottelukaavioihin.

Ensimmäisenä etappina valmistautumisessa kotikisoihin ovat kesän 2023 PM- ja EM-pelit.

 

Lataa PDFTulosta