Ajankohtaista

Miesten flagi maajoukkueen toiminta käynnistyi

Miesten flagi maajoukkueen ensimmäisenä leiripäivänä opeteltiin perustaitoja, testattiin blitzaus-nopeutta ja pelattiin paljon.

 

 

 

 

 

 

 

 

Päävalmentaja Tuomas Heikkisen mietteitä lajista ja flagi maajoukkueen valmentamisesta:

Flag football tai kotoisesti lippupallo on hauska, vauhdikas ja yksinkertainen peli. Tällaisen pelin pitää pysyä luonteeltaan dynaamisena. Treeneissä opetellaan asioita pelaamisen kautta. Pelataan, pidetään mietintä- ja drillausbreikkejä, etsitään vastauksia pelistä nousseisiin kysymyksiin, ja pelataan lisää. Learning by doing.
Tavoite ja ohjenuora on, että lajia aiemmin tuntemattomat sopivat palloilija-urheilijat pystyvät tulemaan todella matalalla kynnyksellä mukaan. Treenipäivien aikana ja yhteydenpidolla niiden välillä rakentuu joukkueen kommunikointi- ja pelitapa.
Johtajatyypit pelaajissa saavat paljon tilaa ja vastuuta joukkueen pelin kehittämisessä. Samalla kaikki pelaajat saavat etsiä ja löytää vahvuuksiaan nimen omaan tässä lajissa.
Ero amerikkalaiseen jalkapalloon on merkittävä, ja näyttäytyy eri pelaajille erilaisena. Uskon, että flagin pelaaminen kehittää myös amerikkalaisen jalkapallon taitoja. Hiukan eri kulmasta kuin puhtaasti lajiharjoitukset. Ei niitä korvaten, mutta lisäarvona

Leiritykset jatkuvat seuraavasti (vaatii ilmoittautumisen kaikilta osallistujilta).

Paikka:  Velodromin harjoituskenttä, Helsinki
Aika: lauantai 2.10. klo 13.00-15.00
Hinta: ilmainen

Paikka:  Velodromin harjoituskenttä, Helsinki
Aika: lauantai 16.10. klo 14.30-16.30
Hinta: ilmainen

Paikka:  Velodromin harjoituskenttä, Helsinki
Aika: sunnuntai 31.10. klo 15.00-17.00
Hinta: ilmainen

Leirit II-IV: Ilmoittautuminen

Ensimmäisellä leirillä oli paljon tuttuja kasvoja miesten ja nuorten maajoukkueista.

12 pelaajan joukkueen runko, 7-9 pelaajaa, pyritään rakentamaan huipputason jenkkifutaajista, painopiste pelinrakentajataitojen lisäksi WR/DB ja osittain RB/LB. Jenkkifutiksen pelaajan ei tarvitse paljoa muuta opetella kuin muistaa jättää kontakti kokonaan pois.

Koottavaan miesten joukkueeseen haetaan myös jenkkifutiksen ulkopuolelta nopeita, ketteriä ja taitavia karkeasti 18 – 29-vuotiaita urheilijoita. Amerikkalaista jalkapalloa ei tarvitse ennestään olla pelannut, flagin oppii palloilija nopeasti. Sopivia aiempia lajeja ovat ainakin lentopallo, koripallo, käsipallo jne. Käytännössä kaikki joukkuepalloilulajit. Edellytyksenä kuitenkin on, että olet pelannut lajiasi pitkään ja korkealla tasolla ja urheillut lapsesta aikuisuuteen asti.  Ulkopuolelta tulleille lasketaan myös reippaasti yli 190 cm pituus eduksi. Samoin, esimerkiksi pikajuoksijat tai muuten poikkeuksellisen nopeat urheilijat ovat avoimiin harjoituksiin tervetulleita.

 

 

 

Ensimmäinen lajin ulkopuolelta mukaan maajoukkuerinkiin tullut pelaaja on 27-vuotias espoolainen Henry Alatyppö. 194cm pitkällä Henkalla on vahva koripallotausta (poikien maajoukkue, nuorten SM-sarja sekä miesten I-divisioona). Henri näki ilmoituksen SAJL:n nettisivuilla ja pitkään flagistä kiinnostuneena päätti tulla mukaan.

 

 

 

Lisätiedot:

Tuomas Heikkinen
päävalmentaja
miesten lippupallomaajoukkue
tuomas.heikkinen@tauko.com
0458722850

 

MM-kisat järjestetään 6.-8. joulukuuta Israelin Jerusalemissa.  Joukkueen matkapäivät ovat su-to 5.-9.12, eli itsenäisyyspäiväviikolla joutuu maajoukkuepelaajat ottamaan muutaman päivän vapaata töistä tai opinnoistaan.

Miesten maajoukkueeseen valitaan 12:n pelaajan ryhmä. Urheilija maksaa 250 e omavastuuhinnan, joka sisältää lennot, majoituksen, ruokailut sekä kuljetukset.  Kisoihin on ilmoittautunut 21 maata.

Lataa PDFTulosta