Search
Close this search box.

Ajankohtaista

Miesten II-divisoonan mestaruus ratkaistaan Pirkkalan Rautamaljassa lauantaina

Miesten II-divisioonan loppuotteluun on selviytynyt sarjassa tuttu taistelupari, Pirkkala Spartans ja Helsinki Wolverinesin kehitysjoukkue Blue. Joukkueet kohtasivat edellisen kerran kauden 2020 Rautamaljassa, jossa voiton vei Spartans lukemin 21-13.

Amerikkalaisen jalkapallon miesten kakkosdivisioonan mestaruus ratkaistaan lauantaina 20.8.  Pirkkalan keskuskentällä klo 16:00 alkaen pelattavassa Rautamaljassa ovat vastakkain kakkosen pohjoisessa I-lohkossa neljänneksi sijoittunut Spartans ja eteläisen II-lohkon toiseksi sijoittunut Wolverines Blue.

Pirkkala Spartans aloitti kautensa nihkeästi häviten avausottelussaan Mikkeli Bouncersille ja kertaalleen Rovaniemi Nordmenille.  Runkosarjaotteluista voittoisasti päättyivät pelit Goatsia, Farmersia Norhern Lightsia ja Gatorsia vastaan.  Neljäs sija lohkossa merkitsi pirkkalalaisille vaikeaa jatko-ohjelmaa sarjan playoff-peleihin.

Puolivälierässä Spartansa raivasi ensin tieltään II-lohkon kärkijoukkue Cowboysin ja tie finaaliin aukesi 32-6 voitolla Nordmenistä.

Wolverines kärsi lohkovaiheessa ainoan tappionsa Kuusankoski Cowboysille lukemin 34-0.  Pudotuspeleissä helsinkiläiset voittivat ensin Mikkeli Bouncersin ja ratkaisevassa välierässä sarjan ennakkosuosikkina pidetyn Oulu Northern Lightsin tiukan jatkajalle venyneen ottelun päätteeksi lukemin 50-56.

Ketkä kentällä lauantaina?

Helsinki Wolverinesin kehitysjoukkueen peleissä vastustajilla on ollut haasteena valmistautua peleihin jatkuvasti muuttuvan kokoonpanon takia. Myös Rautamalassa tullaan näkemään kentällä pelaajia, jotka todennäköisesti esiintyvät syksyn edetessä myös Vaahteraliigan ratkaisupeleissä. Toisin kuin farmisopimuksissa, kakkosjoukkueiden osalta säännöt sallivat pelaajien siirtymisen seuran omasta joukkueesta toiseen vielä siirtoajan umpeuduttua, kun toisella sarjatasolla pelaavan joukkueen kausi päättyy.

Wolverinesin vaahteraliigajoukkueen rosteri oli torstain Eagles-pelissä totuttua ohuempi.  Useammallekin ringin kakkosketjun pelaajalle annettiin mahdollisuus lepoon ennen Rautamaljaa, jonne miehet pukevat. Huolellinen valmistautuminen kertoo seuran halusta kaapata Rautamalja tänä vuonna Helsinkiin.  Kakkosjoukkueen valmennuksesta vastaava Michael Mattingly kertoi pelin kynnyksellä, millä eväillä Pirkkalaan lähdetään:

-Meidän täytyy pelata hyvä peli voittaaksemme lauantaina.  Ei ole varaa pallonmenetyksiin tai turhiin rangaistuksiin. Spartans on loistava joukkue, joka hyvin valmennettu ja tulee varmasti käyttämään hyväkseen pienimmätkin virheemme. Meidän täytyy löytää oikeat keinot millä pysäytämme heidän taitavat pallolliset pelaajat hyökkäyksessä. Jos onnistumme tuossa, meillä on mahdollisuus voittoon.

Mattingly kannustaa kiinnittämään huomion hyökkäyksessä pelinrakentaja Rasmus Laaloon, joka Oulua vastaan pelatussa välieräpelissä heitti palloa eteenpäin yli 400 jaardia ja teki heitoillaan peräti seitsemän touchdownia. Puolustuksessa isoja pelejä odotetaan erityisesti linjan Edo Waxlaxilta.

Koko seuran fokus lauantaissa

Vahvana kasvattajajoukkueena tunnettu Spartans panostaa tuttuun tapaan finaalitapahtumaan isosti. Seuran ennakon mukaan finaaliviikon valmistautuminen aloitettiin heti voitokkaan välieräottelun jälkeen. Joukkueen harjoitusvahvuus on kohdallaan eikä motivaatiota ole tarvinnut etsiä tai valmennusryhmän alkaa sitä keinotekoisesti luomaan. Koko seuran fokus on kohdistettu tulevaan lauantaihin.

Pirkkalalaiset ovat pelanneet nousujohteisen kauden, jonka aikana keväällä mukaan tulleet kymmenen jenkkifutiksen ensikertalaista ovat saaneet tulikasteensa ja oppineet pelaamaan kokeneempien rinnalla hyvää jenkkifutista.  Hyvän valmennuksen tuloksena joukkue onnistui tekemään kakkosessa eniten pisteitä sarjan kaikista 14 joukkueesta (187 kpl)

Spartansin päävalmentaja Toni Uusitalo tunnistaa joukkueensa kokemattomuuden ja peliin valmistautumisen haasteen Wolverinesin arvoituksellisen kokoonpanon takia, mutta kertoo kaiken olevan valmista mestaruuspeliin:

-Jos halutaan Rautamalja voittaa, niin on voitettava mikä tahansa joukkue, joka vastaan tulee. Toki myös meillä Pirkkalassa on kosolti kokemusta nuorien ja nousevien pelaajien lisäksi.

Kakkosdivarin loppuottelu pelataan nyt jo kolmatta kertaa perättäin Pirkkalassa. Vuonna 2020 voiton vei  Spartans. Viime kauden päätteeksi Vantaa TAFT oli loppuottelussa vahvempi lukemin 13-25 (0-19)

Rautamalja pelataan lauantaina 20.8. Pirkkalan Keskuskentällä klo 16:00 alkaen

 

Lataa PDFTulosta