Ajankohtaista

Jenkkifutiksessa tapahtuu

Miesten jenkkifutismaajoukkue leireilee viikonloppuna

Miesten jenkkifutismaajoukkue valmistautuu lokakuussa pelattaviin EM-lohkovaiheen peleihin. Ensimmäinen uuden päävalmentajan ohjauksessa toteutettava leiri järjestetään tulevana viikonloppuna Vantaalla ja Helsingissä. Suomi avaa EM-pelinsä Tanskaa vastaan  lauantaina 8.10. Myyrmäessä.

Päävalmentaja Mikko Koikkalainen kokoaa ensimmäisen maajoukkueensa lokakuussa pelattaviin Tanska- ja Tsekki-peleihin. Maajoukkueeseen pyrkivät pelaajat katsastetaan tulevana viikonloppuna, ja peleihin valittava ryhmä toteuttaa vielä peleihin valmistavan leirityksen lokakuun alussa. Valmistautuminen on tuttuun tapaan tiivis, mutta Koikkalaisen mukaan riittävä pelaajien katsastamiseen sekä pelikirjan sisäänajoon.

Huolimatta off-season vaiheen käynnistymisestä kiinnostusta maajoukkuepelaamiseen riittää. Näin päävalmentaja kommentoi tilannetta.

-Todella pitkä kausi tietysti vaikuttaa maajoukkueen kokoamiseen. Kaikki pelaajat eivät pysty pelaamaan. Mutta pitkästä kaudesta huolimatta olen iloinen siitä, miten maajoukkue kuitenkin kiinnostaa ja halutaan tulla taistelemaan paikasta pelaavassa joukkueessa. Mukana on myös paljon uusia pelaajia, ketkä eivät ole aikaisemmin olleet ryhmän mukana. Näiden näkemistä maajoukkueen ympäristössä odotan erityisen paljon. Tulemme saamaan kovan joukkueen kasaan.

Vastassa Tanska ja Tsekki

EM-pelien lohkovaiheessa 11 joukkuetta neljässä lohkossa taistelevat paikasta mitalipeleihin sekä sijoitusotteluihin. Edellisellä EM-pelien kierroksella syksyllä 2019 Suomi raivasi tieltään Hollannin ja Tanskan selviytyen mitalitaisteluihin. Tälläkin kertaa vastaan asettuvat tanskalaiset taipuivat Myyrmäessä lukemin 44-3. Päävalmentaja Koikkalainen myöntää, että scouttaustieto tulevista vastustajista tehdään osittain googlella:

-Aika nolla-tiedoilla mennään otteluihin. Tanska on tutumpi vastus, viimeksi olemme pelanneet heitä vastaan 2019. Mutta heilläkin on joukkue vaihtunut tuosta aika paljon. Heillä on nyt mukana GFL:ssä hyvillä tilastoilla pelannut pelinrakentaja Alexander Kronborg Bjerre ja uusi hyökkäyksen koordinaattori, joka valmentaa Bjerreä seurajoukkueesa. Joten heidän vanhojen maajoukkuepelien tutkiminen tuskin on kovin hyödyllistä. Tanska on varmasti vaarallinen vastustaja, heillä on paljon hyviä urheilijoita ympäri kenttää.

Suomi kohtasi Tanskan edellisen kerran 2019. Tuolloin Suomelle voitto 44-3. (Kuva: Jari Turunen)

-Tsekki on sitten todellinen villi kortti. Myös heidän valmennuksensa on mennyt uusiksi, joten google-scouttaus on edessä. Tsekillä on etenkin hyviä OL-pelaajia pelannut ympäri Euroopan sarjoja ja Prague Panthers on pelannut jo monta vuotta Itävallan pääsarjassa. 

Aikatauluja

  • Katsastusleiri 24-25.9. Vantaa, Helsinki
  • Valmistava leiri 1.10 Vantaa
  • Suomi -Tanska, La 08.10. Vantaa
  • Tsekki – Suomi, Su 16.10.  Usti, Tsekki

 

Liput Suomi – Tanska peliin tulevat myyntiin lähipäivinä Lippu.fi kauppaan.

 

Kuvat: Jari Turunen

Lataa PDFTulosta