Search
Close this search box.

Ajankohtaista

Jenkkifutiksessa tapahtuu

Miesten jenkkifutismaajoukkueille etsitään päävalmentajia

Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon liitto etsii miesten maajoukkueille päävalmentajia. SAJL:n toimintasääntöjen mukaisesti maajoukkueiden päävalmentajien tehtävät ovat määräaikaisia ja nyt määräaikojen päättyessä tehtävät avataan avoimeen hakuun.

Avoimeksi asetetaan miesten maajoukkueen sekä miesten U19 maajoukkueen päävalmentajan positiot. Ensisijaisesti molemmille joukkueille haetaan omaa päävalmentajaa, mutta ei ole pois suljettua, että yksi päävalmentaja vastaisi molemmista joukkueista.  Uusien valmentajien toimikausi kattaa vuodet 2022–2024.

Miesten maajoukkue
  • Miesten maajoukkue valmistautuu EM-peleihin, joista ensimmäiset pelataan lokakuussa 2022 ja lohkovaiheen perusteella toteutuvat sijoitus/mitalipelit kesän 2023 aikana. Lisäksi miesten maajoukkueen ohjelmaan kuuluvat perinteiset Ruotsi-ottelut.
U19 miesten maajoukkue
  • Miesten U19 maajoukkue valmistautuu vuosien 2022 sekä 2024 EM-kisoihin.
Tehtävään kuuluu:
  • Joukkueen rakentamisen ohella päävalmentajan keskeinen tehtävä on koota maajoukkueelle muu henkilöstö (joukkueenjohtaja, valmentajisto, huolto)
  • Päävalmentaja koordinoi maajoukkueen toimintaa SAJL:n strategian ja huippu-urheilu strategian mukaisesti.
  • Päävalmentajalta edellytetään sitoutumista projektiin koko sen keston ajalle ja organisointikykyä.

 

Suomen jefu-miehillä on 13 EM-mitalia joista viisi kultaisia

Euroopan menestynein jenkkifutismaajoukkue

Suomen miesten jenkkifutismaajoukkue on Euroopan menestynein lajissaan. Suomi on ainoana maana osallistuneet kaikkiin järjestettyihin EM-turnauksiin ja miehemme ovat voittaneet enemmän mestaruuksia kuin kuin muu (5 kpl). Myös yhteenlaskettu mitaliemme määrä on Euroopan maista suurin (13 kpl).  Viimeisimmän kerran mestaruutta on juhlittu vuosituhannen vaihteessa 2000 ja tuorein EM-mitali voitettiin lokakuussa 2021 Vantaalla kukistamalla hallitseva mestarijoukkue Ranska.

Hae tästä

Päävalmentajan tehtävästä kiinnostuneita pyydetään täyttämään hakulomake 15.1.2022 mennessä. Maajoukkueiden valmentajat tehtäviin nimittää esitysten pohjalta SAJL:n hallitus.

Täytä hakemus:    Maajoukkueen HC

Päävalmentajie rekrytointia koordinoi SAJL:n puheenjohtaja Roope Noronen.

Tiedustelut sähköpostilla:  roope.noronen@sajl.fi

Lataa PDFTulosta