Search
Close this search box.

Ajankohtaista

Jenkkifutiksessa tapahtuu

Miesten ykkönen saavuttaa viikonloppuna puolivälin Saintsin johdolla

Miesten I-divisioona palaa juhannustauoltaan kahden ottelun kierroksella. Pirkanmaan hegemoniasta taistelevat lauantaina Spartans sekä Saints ja sunnuntaina Helsingissä vastakkain ECG ja Northern Lights.

Lauantai 29.6. klo 16:00  Spartans – Sains, Pirkkalan keskuskenttä

Ykkösdivari on käynnistynyt odotetusti Tampere Saintsin komennossa. Viime kaudella puhtaan sarjan pelannut Saints on voittanut kaikki kaksi kesäkuun otteluaan ja lähtee myös lauantaina Pirkanmaan derbyyn ottelun ainoana suosikkina.  2023 Spagettimaljan toinen osapuoli Pirkkala Spartans on hävinnyt molemmat alkukauden ottelunsa, eikä paikallisvastustaja tule päästämään Spartansia yhtään helpommalla.

Lyhyen alkukauden tilastot paljastavat, että Spartans on onnistunut peleissään erityisesti juoksupelien puolustamisessa.  Pirkkalalaiset ovat ainoa joukkue, joka on pitänyt vastustajien juoksu alle sadan jaardin ottelukohtaisessa keskiarvossa.  Lauantaina vastaan asettuu kuitenkin ykkösen juoksupörssin kaksi kärkinimeä, David Chaves Jimenez sekä Jessie Robbins, jotka ovat tehneet tuohoisaa jälkea aiemmissa peleissä.

Saints-päävalmentaja Hannes Mattila myöntää, että paikallispelillä on aina oma jännitteensä:

-Paikallispelille on kovat odotukset! Pirkkala oli viime kaudella vastassa finaalissa ja hakevat kauden ensimmäistä voittoaan. Pirkkalaa vastaan on varmasti kova lataus joukkueella.

Myös Spartansin hyökkäyksen koordinaattori Joni Riihelä nauttii paikallispelien latauksesta:

-Paikallispelit on aina itselle ollut pienen lisäpanoksen myötä niitä, mistä nautin eniten. Reeneissä on keskitytty parantamaan suoritusvarmuutta urakalla, ja sitä kautta lähdetään peliin Saintsin kovaa nippua vastaan. Lauantaina selviää, kuinka hyvin pystytään vastaamaan tuleen tulella.

Katso nämä:

 

ECG:n Shay Netter on laittanut pallon lentoon kahdessa pelissään peräti 117 kertaa (Kuva: Tytti Martikainen)

Sunnuntai 30.6.  klo 14:00  East City Giants – Oulu Northern Lights, Myllypuro Helsinki

Sunnuntain divaripelissä ovat vastakkain kaksi alkukaudesta positiivista ilmettä esittänyttä kokoonpanoa.  Vierasjoukkue Northern Lights pelasi edellisen kauden ykkösessä ilman voittoja, joten vapauttava avausvoitto Spartansista ennen juhannusta on varmasti nostanut joukkueen tunnelmaa merkittävästi.

Nuorella joukkueella kauteen lähtenyt sarjanousija ECG lähtee kotipeliinsä ennakkosuosikkina.  Itä-helsinkiläiset ovat pelanneet ennakkoluulotonta jenkkifutista aiemmissa peleissään ja laittoivat jopa Saintsin ajoin ahtaalle joukkueiden parin viikon takaisessa kohtaamisessa.  Veteraanipelinrakentaja Shay Netter on ollut sarjan ahkerin heittäjä laitettuaan pallon lentoon kahdessa aiemmassa pelissä huikeat 116 kertaa, joten pallorallia on odotettavissa myös sunnuntaina.

Katso nämä:

 

Kuvat:  Tytti Martikainen

 

 

 

 

 

Lataa PDFTulosta