Ajankohtaista

Miesten ykkösessä täysi sarjakierros lauantaina

Miesten I-divisioonan viikonloppukierros laitaa sarjan ensimmäisen puoliskon pakettiin. Lauantaina sarjan kärkijoukkue Tampere Saints vierailee vahvistuneet Bearsin kotikentällä Porissa. Toisessa kamppailussa sarjan vielä voittoa vailla olevat, ECG ja Rovaniemi Nordmen kohtaavat Helsingissä Velodromilla.

Sarjan ohjelmaan aiheutui edellisellä kierroksella koronapandemian aiheuttama aukko. East City Giantsin pelaajien altistumisen takia ottelu Pori Bears – ECG jouduttiin peruuttamaan ja ottelusta kirjattiin 30-0 luovutusvoitto porilaisille.

Bears kohtaa Saintsin vahvistuneena

Pori Bears julkaisi alkuviikosta loppukautta koskevan pelaajasopimuksen espanjalaisen Manuel Fernándezin kanssa.  Porilaiset ovat pelanneet alkukauden aikana tiukkoja otteluita varsin rajallisella rosterilla, joten Fernándezin tuoma panos joukkueen puolustukseen (LB/DB) tulee tarpeeseen.

Tampere Saints on esittänyt kauden kolmessa ensimmäisessä ottelussaan vakuuttavaa peliä. Avauskierroksen tiukan Eagles-pelin (27–26) jälkeen voittomarginaalit ovat olleet suuret ja tehtyjen/päästettyjen pisteiden suhde on peräti 131 plussalla. Yli kymmenen jaardin juoksukeskiarvolla (41/443) etenevä laituriksi rosteriin merkitty Charles Arnold on tiukan avauskamppailun jälkeen saanut pelata rajallisesti downeja, joten yhdysvaltalaisen varastossa on tallella vielä paljon huippusuorituksia.

Saints lähtee peliin selkeänä ennakkosuosikkina. Molemmat joukkueet ovat saaneet hoitaa kolhujaan kuntoon kahden viikon ajan, joten kentällä nähdään freesejä taistelijoita.

Yksi ECG:n alkukauden avainpelaajista on ollut rugby-taustan omaava Anton Nevalainen (Kuva: Irja Vaateri)

ECG palaa karanteenista kotikentälleen

East City Giants on saanut terveysviranomaisten määräämän karanteeninsa kunnialla hoidettua ja paluu kentälle tapahtuu Nordmenia vastaan. Lauantain toisessa pelissä otetaan jo kiinnityksiä playoff-paikkaan, sillä toinen joukkueista jatkaa lauantai-iltana taivaltaan ilman sarjapisteitä.

Kotijoukkue ECG ei ole asettanut turhia paineita miehistölleen otteluun, mutta tunnistaa, että juuri Nordmen on joukkue, jonka kaataminen voisi olla heille hyvänä päivänä mahdollista. Realismia on kuitenkin se, että kahdessa aiemmassa pelissään yhteensä 43 plus-jaardia edennyt kotijoukkue lähtee taisteluun altavastaajana.

Rovaniemi Nordmenin kausi ei ole kulkenut joukkueen alkuperäisten suunnitelmien mukaisesti pääosin kahden pelinrakentajan viime hetken vetäytymisten takia. Viikko sitten joukkueen tärkeimmälle pelipaikalle saatiin vihdoin yhdysvaltalaisvahvistus pelaamaan ja Dustin Hawken avaus Eaglesia vastaan oli lupauksia herättävä. Kokenut pelinrakentaja liikutti palloa avauspelissään heitoilla 268 jaardia ja onnistui kertaalleen TD-heitossa.  Vastapainona toki kaksi vastustajan nappaamaa syötönkatkoa.

Rovaniemeläiset lähtevät otteluun ennakkosuosikin paikalta. ECG tulee taistelemaan ja saanee kentän laidalle aiempaa peliä runsaslukuisamman miehistön.

Molemmat pelit käyntiin lauantaina 19.00

Lauantain divisioonakierros pelataan kahdella paikkakunnalla samanaikaisesti. Kickoff Porissa ja Helsingissä klo 19.00.  Ottelut ovat katsottavissa suorina lähetyksinä sekä jälkeenpäin tallennuksia Ruutu+ kanavalla.

Tutustu:  I-divisioonan sarjaohjelma

Lue myös:  Saints ennakko

Kuvat: Irja Vaateri

 

Lataa PDFTulosta