Ajankohtaista

Miesten ykkösessä välieräviikonloppu

Jenkkifutiksen I-divisioonan neljä kärkijoukkuetta ratkovat lauantaina paikkoja viikon päästä pelattavaan Spagettimaljaan. Vantaa Taft haastaa sarjan kärkijoukkue Saintsin Tampereella ja Pirkkala Spartans sarjakakkonen Eaglesin Kotkassa.

Miesten ykkösdivisioona on edennyt ratkaisupeleihinsä.  Kahden edellisen kauden finalisti, Tampere Saints oli runkosarjassa lopulta ylivoimainen ja jatkaa mitalipeleihin selkeänä ennakkosuosikkina.  Helsinki Wolverinesin kakkosjoukkueen vetäydyttyä sarjasta, runkosarjassa pelattujen otteluiden määrä joukkueittain vaihtelee, mutta lopulta yhden joukkueen poistuminen ei tuonut dramatiikkaa joukkueiden sijoituksiin.

Ykkösen molemmat välieräpelit pelataan lauantain 12.8.

La 12.8. klo 16:00  Tampere Saints – Vantaa Taft

Tampereen Pyynikillä klo 16:00 käynnistyvässä välierässä on vain yksi ennakkosuosikki. Runkosarjan voittoon jyrännyt Saints ja sarjanelonen Taft kohtasivat kesän aikana vain kertaalleen, ja tuolloin tamperelaiset veivät voiton lukemin 42-25. Saints on jyrännyt jaardeja peleissään erityisesti vahvan juoksupelinsä turvin ja tähän ei ole odotettavissa muutoksia vastaan asettuessa divarin tilastojen valossa heikoin juoksupuolustus.

Yksinomaan juoksupeliin tamperelaisten ei kuitenkaan tarvitse turvautua. Saints-pelinrakentaja Jessie Robbins on heittänyt sarjassa eniten jaardeja (1210y) ja touchdowneja (24 kpl) eikä miehen syöttöjä ole katkaistu kertaakaan kauden aikana. Taftin puolustuksen on yllettävä kauden parhaaseensa pitääkseen Saintsin heittopelin kurissa. Vantaalaiset ovat ainoana joukkueena onnistuneet pitämään Robbinsin heittorallin alle sadassa jaardissa.

Kaudella 2022 Saints ja Taft joutuivat ratkaisemaan keskinäisen paremmuuden divarissa lopulta kolikolla joukkueiden päädyttyä tasapisteisiin runkosarjassa.  Saints oli kolikonheitossa onnekkaampi ja eteni sarjan loppuotteluun. Tänä vuonna paikka Spagettimaljassa ratkaistaan kentällä samojen joukkueiden kesken Pyynikin tekonurmella perjantaina klo 16:00 alkaen.

Tulospalvelu: 12.8.2023 16:00 Tampere Saints – Vantaa TAFT, Miesten I-divisioona – Jenkkifutis tulospalvelu

Matsi suorana: Ruutu+

 

Kaudella 2022 Tampere Saintsin paikka Spagettimaljassa ratkesi kolikkoa heittämällä (Kuva: Laura Helminen)

 

La 12.8. klo 18:00  Kotka Eagles – Pirkkala Spartans

Ykkösen toisessa välieräpelissä kohtaavat joukkueet, joista kumpikaan ei pelannut edellisellä kaudella I-divisioonassa. Eagles kokeili siipiään Vaahteraliigassa ja Spartans pelasi pelejään kakkosdivarissa. Lauantaina molemmat taistelevat paikasta Spagettimaljaan.

Joukkueet kohtasivat toisensa kertaalleen runkosarjassa ja tuon ottelun Eagles vei selvin luvuin 17-48. Kesän ottelussa pirkkalalaisten poissaolijoiden lista oli luvattoman pitkä ja päävalmentaja Toni Uusitalon mukaan Spartans on saanut rivejänsä kasaan kauden tärkeimmällä hetkellä ja sarjanousijan taistelutahto on korkealla.

Lauantain pelissä kotijoukkue Eagles on osapuoli, jolla kolhut ovat ajoittuneet sarjan jälkimmäiselle puoliskolle. Kotkalaisten yhdysvaltalaisen tukimiehen Timothy Russelin kausi päättyi yläraajavammaan ja vahvoja otteita esittänyt latvialaispuolustaja Jekabs Bitans on poissa kokoonpanosta. Myös joukkueen pelinrakentaja Niclas Carpelan on saanut osumista oman osansa ja joutuu valmistautumaan tärkeään otteluun puolikuntoisena. Carpelan on osoittanut olevansa edelleen hyvässä vireessä ja on 67,2 prosentin osumatarkkuudeltaan sarjan pelinrakentajatilastossa ykkösenä.  Lauantaina Nesi on mukana rosterissa, mutta vierailee kentän puolella vain  tarvittaessa. Avaavan pelinrakentajanpaikalle välierässä pelaa normaalisti laitahyökkääjänä esiintyvä Sampo Viinamäki.

Mikäli Eagles selviytyy vaikeuksista huolimatta Spagettimaljaan, tulee peli olemaan pelinrakentaja Carpelanille jo hänen 13. ykkösen loppuottelu uran aikana.

Välieräpeli Kotka Eaglesin ja Pirkkala Spartansin välillä Karhulan keskuskentällä potkaistaan vauhtiin lauantaina klo 18:00.

 

Tulospalvelu: 12.8.2023 18:00 Kotka Eagles – Pirkkala Spartans, Miesten I-divisioona – Jenkkifutis tulospalvelu

Matsi suorana: Ruutu+

Lue Myös:  Eagles ennakko

 

 

Lataa PDFTulosta