Ajankohtaista

Jenkkifutiksessa tapahtuu

Miro Kadmiry johtaa Suomen hyökkäystä lauantain välierässä

Suomen miehet kohtaavat lauantaina Vantaalla Ruotsin EM-sarjan välieräpelissä. Suomi julkaisi keskiviikkona pelaavan kokoonpanonsa ja avaavan pelinrakentajan paikalta löytyi yllätysnimi. Miro Kadmiry palaa johtamaan maajoukkueen hyökkäystä kahden vuoden tauoltaan, mutta vain hetkeksi.

Miro Kadmiryn kesä sai yllättävän käänteen maajoukkueen päävalmentaja Mikko Koikkalaisen ja apuvalmentaja Oskari Niemen ottaessa häneen yhteyttä heinäkuun lopulla. Alkuperäisen suunnitelman mukaan Kadmiryn soikean pallon kauden päätapahtuman piti olla elokuun lopulla Irlannin Limerickissä pelattavat lippupallon EM-kisat, jonne konkaripelinrakentaja on valmistautunut flag-maajoukkueen pelinrakentajana. HC Koikkalaisen puhelu toi uuden kierteen miehen ohjelmaan. Näin Kadmiry kertoo yllätyskomennuksestaan:

-Alunperin oli puhetta, että olisin apuvalmentajan roolissa joukkueen mukana auttamassa parhaani mukaan. Todella harmillinen tilanne Ambrolle, kun ei peliin pääse. Ambro on tämän kipparipaikan ansaitusti ottanut itselleen. Mä vähän vaan jeesaan parhaani mukaan, kun tilanne vaati.

-Kun tämä kysymys Koikkalaiselta ja Niemeltä tuli mulle, niin pitkään mietin kyllä päätöstäni tähän asiaan. Vaakakupissa painoi kyllä se, että tuossa joukkueessa on paljon pelaajia, joita tunnen vuosien takaa ja tiedän, että monille tämä voi olla se viimeinen rodeo. Niin haluan kyllä, että suomi saa parhaan mahdollisen mahdollisuuden.  Jos valmennus näkee, että se paras olemassa oleva vaihtoehto on, että minä puen kamat päälle, niin sillä mennään. Se on varma, että tämän päätöksen tehtyäni kaikkeni annan, että oman roolini suoritan hyvin!  Comebackiksi en tätä kuitenkaan kutsu. Ennemminkin annan joukkueelle takaisin, mitä se antoi joskus mulle!

Kadmiryn maajoukkueuran päättymistä juhlittiin syksyllä 2021 Myyrmäessä pronssipelin päätteeksi (Kuva: Jari Turunen)

Lauantain välieräpeli on Kadmirylle jo 19 leijonapaidassa. Pelaamissaan 18 maaottelussa voittoja miehen tilille on kirjattu 9. Hän on toiseksi eniten maaotteluja pelannut suomalaispelinrakentaja edellään ainoastaan Petrus Penkki (27 maaottelua). Kaikista pelaajista Kadmiry nousee 12. eniten maaotteluita pelanneeksi suomalaispelaajaksi.

Kadmiryn maajoukkueura käynnistyi vuonna 2010 samaisella Myyrmäen jalkapallostadionilla, jota tuolloin vielä ISS-Stadioniksi kutsuttiin.  Vastaan asettui Ruotsi, joka voitti pelin niukasti lukemin 17-19. Nyt Kadmirylle tarjoutuu mahdollisuus kuitata tuo vanha tappio voitoksi ja uran voittoprosentti komeammaksi. Konkari ei kuitenkaan lähde peliin kirkastamaan omaa kilpeään vaan antamaan kaikkensa joukkueelleen:

-Odotan, että lauantaina me pelataan kovaa fudista ja taistellaan joukkueena! Jengissä on paljon nälkäisiä nuoria ja veteraanipelaajia!

 

Tutustu:  Pelatut maaottelut

Lue myös: Suomen miesten rosteri lauantain EM-välierään nimetty

Osta liput lauantaille: Lippu.fi

Kuvat: Jari Turunen

 

Lataa PDFTulosta