Search
Close this search box.

Ajankohtaista

Jenkkifutiksessa tapahtuu

MM-kisojen pronssipelinrakentaja siirtyy puolustuksen linjaan

Tampere Saints kertoi joulukuussa lähtevänsä kauteen 2023 uuden pelinrakentajan johdossa. Mikkeli Bouncersissa aiemmin pelannut Emmi Kolehmainen paikkaa ison aukon, joka syntyy maajoukkueenkin avaavana pelinrakentajana pelanneen Emilia Rädyn siirtyessä puolustuksen linjaan.

Emilia Räty pelasi hienot MM-kisat maajoukkueen avaavana pelinrakentajana Vantaalla johdattaen Suomen naiset pronssisille mitaleille. Naisten Vaahteraliigassa 2022 Räty heitti runkosarjassa eniten touchdowneja (26 kpl) ja keräsi joukkueelleen heitoillaan 1893 jaardia, joka on 700 jaardia enemmäin kuin tilastoissa toiseksi yltänyt pelinrakentaja. Kauden päätteeksi hänet valittiin allstars-joukkueen pelinrakentajaksi. Menestyksestä huolimatta Räty siirtyy kaudella 2023 pallon toiselle puolelle puolustuksen linjaan. Näin ex-pelinrakentaja kommentoi pelipaikan vaihdostaan:

-Olen jo useamman vuoden ajan halunnut päästä haastamaan itseäni toisella pelipaikalla. Olin avoin kaikille paikoille, mutta puolustuksen linja tuntui ehkä eniten houkuttelevalta. Puolustuksen puolella pelaaminen avaa jälleen täysin uuden maailman jenkkifutiksen parissa. Pelipaikan vaihtaminen on motivoinut minua erittäin paljon treenaamisen ja kehittymisen suhteen. Uskon, että minut tullaan näkemään kauden aikana myös muilla pelipaikoilla. Odotan erittäin innolla hyviä vääntöjä ja uusia haasteita.

Rädyn paikalla Saints hyökkäyksen pelinrakentajana avaa kaudella 2023 Emmi Kolehmainen, jolta joukkue katosi alta Mikkeli Bouncersin ilmoittaessa luopuvansa sarjapaikasta Naisten Vaahteraliigassa. Savolaisjoukkueen juoksupainotteista hyökkäystä aiemmin johtanut Kolehmainen on ison muutoksen edessä siirtyessään vahvasta heittopelistään tunnetun tamperelaisjoukkueen hyökkäykseen, mutta uskoo muutoksen kehittävän häntä pelaajana. Näin Kolehmainen Saints-tiedotteessa.

-Saintsissa on tehty jo useamman vuoden ajan hienoa työtä suomalaisen jenkkifudiksen eteen. Runsaslukuinen rosteri ja tuttu valmennus olivat avainasemassa, kun pohdin, mikä joukkue tarjoaisi mahdollisuuden niin henkilökohtaiseen kehittymiseen kuin joukkueena menestymiseen.

Hyvä uutinen tuoreelle pelinrakentajalle on se, että joukkueen ykköslaituri Lotta Ahonen jatkaa pelejään Tampereella myös kaudella 2023.

Kolminkertainen allstars-pelaaja Aino Joro (LB) siirtyy Tampereelle.

Aino Joro taklaa tulevalla kaudella Tampereen riveissä

Toinen kovatasoinen pelaaja, jonka vaahteraliigataival olisi vähällä päättyä menneeseen kauteen on Aino Joro. Joro joutui pohdinnan eteen raisiolaisen West Coast Phoenixin luovuttua sarjapaikastaan. Linebackerin paikalla pelaava Joro on kolmen vaahteraliigakautensa aikana yltänyt jokaisena vuonna sarjan allstars-kokoonpanoon. Kaudella 2021 Joro oli koko liigan paras taklaaja. Hän oli mukana myös elokuussa Vantaalla voittamassa Suomelle pronssisia MM-mitaleja.

Näin Joro kommentoi Saints-tiedotteessa siirtymistään Saintsin puolustukseen:

-Oon jo aiemmin huomannut, että Tampereella näyttäis olevan hyvä tekemisen meininki, ja joukkueesta löytyy ennestään tuttuja tyyppejä. Nyt kun syksyllä juttelin muutaman pelaajan ja sitten päävalmentajan kanssa, ni päätin tulla ite käymään treeneissä. Mut vakuutti valmennuksen laatu ja koko joukkueen tekeminen

Saintsin päävalmentaja Mikko Aspinen on tyytyväinen asenteeseen, jolla Joro on saapunut mukaan uuteen joukkueeseen:

-Aino on päässyt olemaan joukkueen mukana jo useamman kuukauden ja on istunut saumattomasti meidän porukkaan. Aino tuo mukanaan hyvän asenteen treenaamiseen ja tekemiseen, hän vaatii itseltänsä paljon ja on helppo valmennettava tietäessään jo mitä olisi voinut tehdä paremmin, ja uudet tekniikat/erilaiset toimintamallit ovat selkeästi tulleet jo luonteviksi.

WFA-finalsti Tuovinen valmentaa kaudella 2023

Tampere Saintsia vahvistaa tulevalla kaudella myös kokenut Jonna Tuovinen, joka pääsi kokemaan viime kaudella vauhtia sekä MM-kisoissa, että Yhdysvaltojen WFA-liigan finaalissa. Minnesota Vixen-joukkueen parhaana taklaajana operoinut Tuovinen loukkaantui Vantaalla MM-kisojen avauspelissä ja on yhä toipilaana. Saintsissa hänen uusi roolinsa on valmennuksen puolella. Näin Tuovinen kertoo tilanteestaan Saints-tiedotteessa:

-Oon iloinen, että mulle löyty sopiva rooli joukkueessa nyt, kun oma pelaaminen on eturistisiteen kuntoutuksen ajan tauolla. Erityisesti tulen auttamaan puolustuksen puolella taklaus- ja takakenttä asioissa, minkä lisäksi teen töitä naisten joukkueen urheiluvammojen ennaltaehkäisyn parissa. Toivon, että pystyn valmentajana antamaan omasta kokemuksesta irti jotain sellaista, josta on mun pelitovereillekin hyötyä.

Kirkastuuko mitali kaudella 2023

Saints ylsi kaudella 2020 Naisten Vaahteraliigan loppuotteluun ja oli viime kaudella sarjan pronssisijalla. Useampienkin vahvistusten myötä potentiaalia on parempaan ja ainakin uudessa roolissaan täysillä harjoitteleva ex-pelinrakentaja Emilia Räty uskoo, että harjoituskauden aikana tehdyt muutokset tulevat viemään Saintsia eteenpäin

-Tulemme haastamaan liigassa entistä kestävämpänä, aggressiivisempana ja yhteen pelaavampana joukkueena. Olemme saaneet kovia vahvistuksia joukkueeseemme niin rookieista, kuin vanhoista konkareista. Valmennus on tälläkin kaudella erittäin runsaslukuinen, sitoutunut ja voitontahtoinen. Uskon, että tuleva kausi on mielenkiintoinen ja tulemme pelaamaan todella hyviä ja tiukkoja matseja koko kesän.

 

Kuvat: Jari Turunen, Kari Toivonen

Lue Saints-tiedotteet:

Lataa PDFTulosta