Ajankohtaista

Jenkkifutiksessa tapahtuu

Naisten jenkkifutismaajoukkueen MM-kisaprojekti käynnistyi Pajulahdessa

Naisten jenkkifutismaajoukkue aloitti viikonloppuna valmistautumisensa ensi kesän MM-kotikisoihin. Joukkue leireili kahden päivän ajan Pajulahdessa lähes 80 pelaajan voimin.

Päävalmentaja Mika Eloranta oli leirin jälkeen tyytyväinen viikonlopun antiin:

-Leirillä olleista pelaajista näkyi, että tahto päästä mukaan kotikisoihin on kova. Varsinkin ensimmäistä kertaa maajoukkuetoiminnassa mukana olleiden tekeminen meni alkujännityksen jälkeen valtavasti eteenpäin viikonlopun aikana. Leiriltä saatiin se mitä haettiinkin, eli paljon toistoja ja lisäksi leirin aikana kehityttiin paljon pelillisesti.

Leirillä nähtiin myös valmennuksessa tuoreita kasvoja, kun Jarkko Nieminen aloitti pelinrakentajien ja Aki Ollenberg laitahyökkääjien valmentajana. Molemmat ovat uusia kasvoja naisten maajoukkueessa, mutta pitkän linjan jenkkifutisaktiiveja. Tällä hetkellä Nieminen toimii ECG:n U17-poikien päävalmentajana ja Ollenberg on apuvalmentajana Seinäjoki Crocodilesin ja Jyväskylä Jaguarsin U17-joukkueiden yhdistelmäjoukkue Dragonsissa. Elorannan, Niemisen ja Ollenbergin rinnalla joukkueen valmentajina jatkavat Samu Juppo, Heikki Kuusela, Mikko Rissanen, Mikko Soininen sekä Joonas Kolunsarka.

Päävalmentajan pestin lisäksi hyökkäyksen koordinaattorina toimiva Eloranta oli tyytyväinen uusien kasvojen panokseen niin pelaajistossa kuin valmentajistossakin:

-Kahden vuoden aikana pelaajistossa on ehtinyt tapahtua muutoksia, valmentajien puolelle on tullut mukaan muutama uusi nimi ja pelikirjojakin on uudistettu. Sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa käytettiin tällä leirillä vielä yksinkertaistettuja pelikirjoja, mutta pelaajat omaksuivat uudet konseptit hyvin. Tämä oli iso harppaus eteenpäin ja tästä on hyvä jatkaa kohti ensi kevään leirityksiä.

Alustavasti joukkueen valmistautuminen jatkuu helmikuussa 2022 kaikille naispelaajille avoimen tekniikkaleirin parissa. Tämänhetkisen suunnitelman mukaan ensimmäinen varsinainen karsintaleiri pidetään myöhemmin keväällä ja lopullinen joukkue kasataan heinäkuussa juuri ennen kisojen alkua. Aikataulua tarkennetaan myöhemmin.

Kuva: Mirva Honkonen

Lataa PDFTulosta