Ajankohtaista

Jenkkifutiksessa tapahtuu

Naisten liigassa runkosarjan viimeiset pelit

Hallitseva mestarijoukkue Wolverines on pelannut vakuuttavasti eikä kahdessa pelissään ole päästänyt vastustajaa kertaakaan maalialueelle. Sarjanousija West Coast Phoenix on pääsemässä liigan vauhtiin ja on mukana mitalitaistelussa syyskuun alussa.  Kahden seuraavan viikon aikana ratkaistaan, mitkä joukkueet pelaavat 5. syyskuuta mestaruudesta Espoossa Leppävaaran stadionilla.

Saints haastaa Wolverinesin ohella itsensä

Naisten Vaahteraliigan runkosarjan viimeisellä kierroksella lauantaina 15.8. klo 12 Pyynikin urheilukentällä kohtaavat Tampere Saints ja Helsinki Wolverines. Joukkueiden aiemmat kohtaamiset ovat kaikki päättyneet Wolverinesin selvään voittoon joukkueen jyrätessä juoksupeleillään Saints-puolustuksen yli. Tälläkin kertaa Saints lähtee kuitenkin haastamaan itseään ja hakemaan kentältä onnistumisia joukkueena.

Pyhimysten hyökkäys on näyttänyt monipuolisuuttaan onnistuneilla heitto- kuin juoksupeleillään ja nähtäväksi jääkin, miten pelit toimivat ahmalaumaa vastaan. Tamperelaisten puolustus on kohentanut otteitaan ja viime pelissä yhteinen sävel alkoi löytyä. Lisää fyysisyyttä kuitenkin kaivataan puolustukseen edelleen, sillä Saintsin puolustus tulee olemaan kovan paikan edessä Wolverinesin kokeneen ja vahvan hyökkäyksen edessä.

Odotettavissa on fyysinen ottelu, jossa tamperelaisten on edelleen nostettava tasoaan sekä pystyttävä parhaimpaansa pysyäkseen sarjakärjen vauhdissa.

Saintsin päävalmentaja Panu Hämäläinen pitää lauantain ottelua haasteena joukkueelle:

-Ennakkoasetelma otteluun on selvä: Wolverines on ennakkosuosikki ja me haastajia. Ennen kaikkea meidän täytyy haastaa itsemme ja sitä kautta saada itseluottamus korkealle. Parhaillamme pystymme tekemään hienoja asioita kentällä ja lauantaina meillä on hyvä mahdollisuus mitata itseämme huippujoukkuetta vastaan. Loukkaantumistilanteemme on tällä viikolla melko huono ja lauantaina vasta näemme, paljonko saamme parsittua pelaajia kasaan.

Trojans odottaa jo pudotuspelejä

Trojans tarjoillee maanantaina 17. elokuuta kotiyleisölleen kauden ensimmäisen paikallisottelun, jossa Yläkentällä vastaan asettuu sarjanousija Raision West Coast Phoenix.  Tällä kaudella lyhyt runkosarja merkitsee sitä, että jokainen ottelu on samalla valmistautumista pudotuspeleihin, joihin kaikki neljä joukkuetta pääsevät mukaan.

Trojansin verkkosivuilla joukkueen kapteenit Kirsti Nirhamo, Jonna Hakkarainen, Lea Kaszas ja Kirsi-Maria Lempinen kertovat olevansa tyytyväisiä kauden alkuun, sillä peli Tampere Saintsia vastaan saatiin käännettyä voitoksi hataran alun jälkeen. Puolustus on onnistunut pelaamaan todella hyviä pelejä, myös kovaa Wolverines Ladies Goldiakin vastaan, toteavat kapteenit. Hyökkäyksen pelinrakentaja sekä kapteeni Hakkarainen uskoo, että hyökkäys kärsii vielä koronan aiheuttamasta harjoitustauosta, sillä kaikki kuviot ja heittokulmat eivät osu kohdalleen. Puolustuksen takakentällä sekä keskushyökkääjänä toimiva Kaszas tunnistaa myös nämä pienet ongelmat hyökkäyksessä, mutta ei epäile yhtään, etteikö ne ratkeaisi kauden edetessä.

West Coast Phoenix on onnistunut kahdessa aiemmassa pelissään ainoastaan kertaalleen maalinteossa.  Joukkueen hyökkäyspeli on painottunut heittoihin, joissa pelinrakentaja Ronja Sulinin pallojen vastaanottajina ovat olleet ahneimmin Tiia Jansen ja Veronika Heino.   Onnistuakseen Trojansia vastaan Phoenixin on saatava peli kentän pinnalla tehokkaammaksi. Toistaiseksi juoksupelin nettojaardit ovat pakkasen puolella ja pisimmät juoksusiivut ovat kirjattu pelinrakentaja Sulinille.  Urakka ei tule olemaan helppo, kun vastaan asettuvat maajoukkueessakin menestyneet Hilkka Rahkonen, Essi Saastamoinen ja Milena AbbasMamode

  • Tampere Saints – Helsinki Wolverines, lauantaina 15.8. klo 12.00, Pyynikki, Tampere
  • Turku Trojans – West Cast Phoenix , maanantaina 17.8. klo 18.00, Yläkenttä, Turku

Tutustu:  sarjan tilastot

Lataa PDFTulosta