Ajankohtaista

Jenkkifutiksessa tapahtuu

Naisten maajoukkueen karsintaleiri Pajulahdessa viikonloppuna

Naisten maajoukkue kokoontuu viikonloppuna EM-kisaprojektin ensimmäiselle karsintaleirille Pajulahteen. Joukkue aloittaa näin valmistautumisen EM-kisoihin, joiden ensimmäinen ottelu pelataan Vantaan Myyrmäessä lauantaina 27.5.

Pajulahden leirille osallistuu vajaat 80 pelaajaa, joiden joukossa on niin vanhoja tuttuja kuin tuoreitakin nimiä. Viime kesän MM-pronssijoukkueesta mukana on hieman yli puolet. Päävalmentaja Samu Juppo odottaa leiriä ja leirin myötä alkavaa EM-kisaprojektia innolla:

– Innolla käynnistetään taas uusi kaksivuotinen EM-projekti. Pelaajarungossa on mukana paljon tuttuja pelaajia viime vuodelta, mutta myös paljon uusia pelaajia. Hieno nähdä, että joka vuosi saadaan nostettua aina uusia pelaajia mukaan maajoukkueen toimintaan. Se kertoo hyvää lajin kehittymisestä Suomessa ja erityisesti yleisen pelillisen tason kehittymisestä. Suomesta löytyy enemmän ja enemmän kansainvälisen tason pelaajia ja suomalaiset pelaajat ovat haluttuja aina USA:n sarjoja myöten.

Naisten EM-kisat muuttuvat miesten EM-kisojen tavoin yksittäisiksi otteluiksi, jotka pelataan vuosien 2023 ja 2024 aikana. Viiden joukkueen kisoissa ovat Suomen ja Espanjan lisäksi mukana Ruotsi, Saksa ja Iso-Britannia. Euroopan mestari ratkeaa elokuussa 2024.

– Pelisysteemin muuttuessa täytyy valmistautumistakin miettiä vähän uudella tavalla. Uusi systeemi mahdollistaa myös sen, että joukkueeseen voi nousta uusia pelaajia myös kauden aikana. Hienoa on myös se, että nyt päästään pelaamaan useampaa eri maata vastaan, jatkaa Juppo.

Leiriryhmä 17-19.2.2023

Viikonloppuna keskitytään pelikirjaan

Päävalmentaja Jupon mukaan viikonlopun leiri keskittyy pääasiassa pelikirjan sisäänajoon.

– Leirin tavoitteena on ajaa isommalle joukolle pelaajia maajoukkueen pelisysteemiä sisään. Yksittäiset ottelut tarkoittavat sitä, että otteluihin joudutaan valmistautumaan hieman lyhyemmällä valmistautumisella kuin turnausmuotoisiin kisoihin on valmistauduttu. Pelikirjalliset perusasiat pitää ajaa isommalle joukolle hyvin sisään, jotta otteluihin valmistavat leiriviikonloput saadaan toteutettua tehokkaasti.

Karsintaleirin jälkeen Espanja-otteluun valmistautuminen jatkuu maajoukkueen osalta toukokuussa, jolloin joukkue leireilee Pajulahdessa noin 60 pelaajan voimin.

Espanja-ottelun kokoonpano ilmoitetaan otteluviikon alussa.

Suomen pelit EM-kisoissa 2023-2024

  • Suomi – Espanja, 27.5.2023
  • Ruotsi – Suomi, 26.8.2023
  • Suomi – Saksa, Toukokuu 2024
  • Iso-Britannia – Suomi, Elokuu 2024 

 

Kaikki Suomen maajoukkueiden kotipelit pelataan Vantaalla Myyrmäen jalkapallostadionilla.

 

Tutustu myös:  Maajoukkue-edustukset

Kuva: Irja Vaateri

Lataa PDFTulosta