Search
Close this search box.

Ajankohtaista

Jenkkifutiksessa tapahtuu

Naisten tekniikkaleiri tammikuussa Pajulahdessa

Maajoukkueen tuore päävalmentaja Samu Juppo johtaa ensimmäistä kertaa uudessa roolissaan suosittua naisten tekniikkaleiriä Pajulahdessa. Leirin ajankohtana tammikuun puoliväli ja ilmoittautuminen on nyt avattu.

Jenkkifutiksen naisten tekniikkaleiri on tarkoitettu pelaajille, joilla on ainakin hieman kokemusta pelinomaisesta harjoittelusta. Leirillä keskitytään pelipaikkakohtaisten perustekniikoiden hiomiseen ja leiri päätetään pelinomaiseen harjoitukseen. 

Leiri ei ole maajoukkueen karsintaleiri, mutta toimii näytön paikkana niille pelaajille, jotka eivät ole vielä pelanneet maajoukkueessa.  Viikonloppu sisältää neljät lajitreenit tekonurmihallissa sekä pelipaikkakohtaisia teorialuentoja.

Tarkka ohjelma ja aikataulu lähetetään ilmoittautuneille pelaajille myöhemmin. Leiri käynnistyy lauantaina 14.1.  klo 8 ja päättyy sunnuntaina 15.1. noin klo 17.

Paikkoja on tarjolla rajallisesti, joten kannattaa olla nopea!

 

Ilmoittautumiset ja lisätietoa:  Naisten tekniikkaleiri 1/2023

Kuva:  Jari Turunen

Tekniikkaleirin 2022 paikat täyttyivät ennätysajassa , kannattaa olla ajoissa liikkeellä.

Naisten EM-tittelistä pelataan uudella formaatilla

Jenkkifutiksen maailmanliitto IFAF muuttaa myös naisten EM-turnauksen formaattia. Jatkossa Euroopan mestaruudesta taistelevat joukkueet kootaan alkulohkoihin, joiden sisäisten pelien perusteella maajoukkueet ryhmitetään mitali ja sijoitusotteluihin. Vastaava malli on ollut käytössä miesten mestaruutta ratkottaessa jo kertaalleen.

EM-pelien alkulohkot julkaistaan viimeistään tammikuussa ja otteluohjelma muokkautuu joukkueiden mukaan. Suomen naisten ensimmäinen alkulohkopeli on alustavasti sovittu pelattavaksi viikonloppuna 14.–16.4.2023, mutta vahvistusta aikatauluille odotellaan yhä.

Olethan jo käynyt äänestämässä vuoden sykähdyttävintä urheiluhetkeä

Suomen amerikkalaisen jalkapallon naisten maajoukkue on hienolla MM-pronssillaan yltänyt mukaan sykähdyttävimmän urheiluhetken  Top10 listalle komeaan seuraan. Kymmenen parhaan listalle yltäminen on hieno osoitus jenkkifutisyhteisön voimasta. Sykähdyttävin urheiluhetki -äänestys on auki 12. tammikuuta asti. Äänestys suljetaan Urheilugaalan suoran lähetyksen aikana noin klo 21.

Huomioithan, että vaikka olet jo antanut marraskuun äänestyksessä äänesi jefunaisille, äänestys käynnistyy nyt uudestaan eikä aiemmin antamaasi ääntä lasketa. Äänestämään pääset alla olevasta linkistä. Kukin äänestäjä voi antaa vain yhden äänen ja se vaatii kirjautumisen Yle-tunnuksella.

Äänestä: Sykähdyttävin urheiluhetki 2022

Lataa PDFTulosta