Ajankohtaista

Naisten U20 sarjan finaali lauantaina Jyväskylässä

Naisten U20 ikäluokassa pelataan ensimmäistä kertaa SM-sarjan mestaruudesta. Loppuotteluun ovat selviytyneet Jyväskylä Jaguars sekä Wolverinesin rungon ympärille rakennettu Helsinki Sharks.

Nuorten naisten U20 ikäluokassa on aiemmin pelattu mestaruudesta joko turnausmuotoisesti, tai yksittäisissä otteluissa. Kaudella 2021 ikäluokkaan saatiin ensimmäistä kertaa riittävästi pelaajia ja joukkueita 7vs7 pelimuodolla suoritettavan SM-sarjan pelaamiseen.  Mukana mestaruustaistelussa ovat syksyn aikana olleet finalistien lisäksi West Coast Phoenixin sekä Turku Trojansin aluejoukkueet.  Ikävä kyllä Trojans joutui vetäytymään sarjasta lupaavan alun jälkeen, mutta useimmille pelaajille löytyi uusi koti muista joukkueista.

Sarjamuotoisen kilpailun aikaansaaminen on iso kehitysaskel tyttöjefulle.  U20 sarjan sarjapäällikkö Milena AbbasMamode on tyytyväinen tyttöjen pelin suuntaan:

-On ollut hieno nähdä miten moni joukkue on lähtenyt mukaan toimintaan. Kyseessä siis aluejoukkuetoiminta, jossa jokaisen joukkueen sisällä on pelaajia 4-5 eri joukkueesta. Nuoret ovat olleet innoissaan omasta sarjasta ja ovat päässeet pelaamaan oman ikäisten tyttöjen kanssa.

Osa nuorimmista pelaajista on saanut aiemmin peliaikaa ainoastaan poikien sarjoissa. AbbasMamode haluaa jatkossa yhä useamman seuran yhteistyön hengessä mukaan tyttöjen jenkkifutiksen kehittämiseen:

-On tietenkin huippua, että tehdään historiaa ja ensimmäinen tyttöjen SM finaali järjestetään nyt. Tästä on hyvä lähteä kehittämään toimintaa. Ensi kaudelle haluan rohkaista seuroja tiiviiseen yhteistyöhön kehittääksemme tyttöjenkkifutista ja tarjotaksemme tytöille myös tulevaisuudessa oman sarjan pelata

 

Naisten U20 loppuottelu pelataan lauantaina 9.10. Jyväskylässä Viitaniemen kentällä.  Ottelun kickoff klo 13.00.

 

Kuva: Emma Lindi

Lataa PDFTulosta