Search
Close this search box.

Ajankohtaista

Naisten Vaahteraliigan avauskierroksella voitot Trojansille ja Saintsille

Naisten Vaahteraliigan avauskierroksella kotijoukkueet olivat pelipäällä. Turun Yläkentällä Trojans voitti Wolverinesin 28-14 ja Tampereen Pyynikillä Saints hurjasteli tulostaululle lukemat 58-13 Oulun Northern Lightsia vastaan.

Naisten sarja-avauksessa ei nähty yllätyksiä. Molemmat ennakkosuosikkina kotipeleihinsä lähteneet joukkueet pitivät pintansa ja nappasivat avauspisteensä sarjataulukkoon. Turussa Helsinki Wolverines oli johdossa vielä puoliajalla, mutta kotijoukkue Trojansin vahva toinen puolisko toi voiton hallitsevalle mestarille.  Tampereella vieraileva Northern Lights oli vielä kohmeessa pitkän pelitauon jäljiltä, eikä oululaiset pysyneet Saintsin vauhdissa oikeastaan missään vaiheessa.

Trojans – Wolverines 28-14 (6-14)

Viime kauden loppuottelun uusinnassa Helsinki Wolverines sai peliin hienon alun.  Trojansin hyvin eteenpäin vyörynyt hyökkäysvuoro katkaistiin maaliviivan tuntumassa Linnea Uggendahlin katkaistessa Lea Kaszasin heiton ja vierasjoukkue onnistui maalinteossa omalla avausdraivillaan Mari Jääskän irtautuessa juosten maalialueelle. Wolverines onnistui ottelun avauspuoliskolla maalinteossa toistamiseen, Jääskän juostessa päivän toisella TD:llä joukkueelleen johtolukemiksi 0-14.

Kotijoukkue Trojans onnistui pisteiden teossa vasta aivan ensimmäisen puoliskon viimeisillä sekunneilla.  pelinrakentaja Kaszas löysi maalialueen kulmalta ensimmäistä liigaotteluaan pelanneen Sunelle Coetzeen, joka koppasi joukkueelleen taukolukemiksi 6-14.

Otteluntoisella puoliajalla pisteitä onnistui tekemään ainoastaan Trojans. Turkulaisten puolustus onnistui pitämään Wolverinesin vahvan juoksupelin kurissa ja hyökkäys pääsi alun haparoinnin jälkeen hyvään rytmiin erityisesti heittopeleissä. Tiia Jansen onnistui kahdesti TD:n teossa ja kirjasi nimiinsä myös onnistuneen kahden pisteen lisäpistesuorituksen. Turkulaisten neljäs TD:n tekijä oli puolustaja Oona Tuomi, joka nappasi Wolverines-pelinrakentajan heiton hyppysiinsä ja sinetöi pick-six suorituksensa juoksulla maalialueelle.

Trojans päävalmentaja Tuomas Mankki kehui omiaan, mutta löysi myös parannettavaa:

-Hyökkäyksessä onnistuimme liikuttamaan palloa kiitettävästi hyökkäämällä leveälle boksin ulkopuolelle, mutta sorruimme alkukaudelle tyypillisiin virheisiin lähellä maalialuetta, minkä vuoksi meillä jäi paljon pisteitä kentälle – tätä meidän pitää ehdottomasti parantaa. Puolustuksemme pelasi aivan huikean toisen puoliajan, mikä mahdollisti meille hyviä kenttäasetelmia sekä ottelun kääntymisen meille.

Ottelun MVP-palkinnot pokkasivat Wolverinesin Linnea Uggendahl sekä Trojansin Tiia Jansen joiden tunnelmia voit kurkistaa alta:

Saints – Northern Lights 58-13 (30-6)

Tampereen Pyynikillä kotijoukkue Saints otti täydet sarjapisteet vakuuttavalla tavalla.  Vierasjoukkue Northern Lights ei saanut kauden avaukseen kasaan parasta rosteriaan ja pelinrakentaja Nea Tormäsen mukaan valmistautuminen peliin ei ollut onnistunut.  Saintsin pelinrakentajan paikalle palannut Emilia Räty johti joukkuettaan rutiinilla runsaslukuiseen voittoon.

Lauantain pelin MVP-pelaajina palkittiin molempien joukkueiden Törmäset Nea ja Unna, joiden pelin jälkeisiä mietteitä voit kuunnella alta.

Tutustu:    Naisten Vaahteraliigan sarjaohjelma

Otsikkokuva:  Tari Toivonen