Search
Close this search box.

Ajankohtaista

Jenkkifutiksessa tapahtuu

Naisten Vaahteraliigan nousijajoukkue Wasa Royals valmiina liigavauhtiin

Naisten Vaahteraliigan aloitukseen on aikaa 50 päivää. Sarjassa nähdään kuuden vuoden tauon jälkeen pohjalaisjoukkue Wasa Royalsin rymistellessä liigakentille toukokuun alussa.

Edellisen kerran pohjalaisedustusta nähtiin naisten korkeimmalla sarjatasolla kaudella 2017, jolloin Seinäjoki Crocodiles pelasi liigassa.  Wasa Royalsin nousu liigaan kesälle 2024 nostaa sarjan joukkuemäärän viiteen edellisen kauden taantumasta, jolloin sarja vietiin läpi neljän joukkueen voimin. Kaudella 2022 Vaahteraliigassa pelasi vielä kuusi joukkuetta, mutta kolmen seuran vetäydyttyä sarjasta kaudelle 2023, ja vain yhden joukkueen noustua ylemmäs, pelattiin kausi 2023 Naisten Vaahteraliigassa neljän joukkueen voimin.

Wasa Royalsin naiset ovat pelanneet jenkkifutista kolmen täyden kauden ajan. Nuoren pohjalaisseuran tulokset ovat parantuneet kausi kaudelta kaikilla mittarilla, ja viime syksynä pelikausi päättyi I-divisioonan mestaruuteen. Joukkueen katsottiin olevan kypsä kokeilemaan siipiään ylimmällä sarjatasolla

”Kovaa on menty ja tullaan vielä menemään”

Royalsin nousu Naisten Vaahteraliigaan on kannustanut joitain vaasalaistaustaisia jenkkifutareita palaamaan kotikonnuilleen. Myös rosterista poistuneita löytyy, mutta kaikkiaan päävalmentaja Pasi Roimela odottaa luottavaisena tulevaa kesää. Näin HC kommentoin off-seasonin aikana tapahtuneita muutoksia:

-Muutama harmittava poistuminen joukkueesta tapahtui, mutta niitä tulee aina. Vastaavasti saimme monia paluumuuttajia takaisin riveihin. Vaikeinta on ollut saada uudet pelaajat nopeasti lajiin sisään, samalla pitäen kokeneet pelaajat motivoituneena. Joukkue on treenannut neljä kertaa viikossa muutaman kuukauden ajan, joten kovaa on menty ja tullaan vielä menemään.

Tuoreista vahvistuksista Roimela nostaa esille aiemmin Wolverinesin liigajoukkueessa pelanneet Anni Alangon ja Janica Välimäen. Välimäki tulee vahvistamaan joukkuetta läpi liigakauden, mutta Alangon kokonaispanos on vielä arvoitus, naisen solmittua sopimuksen USA:n WFA-sarjassa pelaavan D.C. Divas joukkueen kanssa:

-Kaudella 2024 Anni pelaa Royalsissa, jos ehtii takaisin ennen deadlinea. Kausi USA:ssa voi kuitenkin venyä niin pitkälle, että Annia emme saa peluuttaa pudotuspeleissä. Emme laske mitään hänen varaan, mutta on iso bonus jos ehtii mukaan. Anni on kuitenkin ollut iso osa valmennusta pre-seasonilla, joten tavalla tai toisella hän on joka ottelussa läsnä.

-Janica Välimäki palasi kotikaupunkiinsa Vaasaan, ja pelaa ensi kertaa Royalsissa. Ulottuva ja varmakätinen laitahyökkääjä tuo uuden ulottuvuuden heittopeleihin, ja paljon kokemusta Vaahteraliigasta.

Kuusinkertainen AllStars-pelaaja Anni Alanko #71 nähdään kaudella 2024 Washingtonissa ja Vaasassa (Kuva: Kari Toivonen)

Tulokkaat voivat yllättää

Wolverines-kaksikon ohella rosteriin on saatu leveyttä ja syvyyttä kentälle palaavista pelaajista sekä lajin vasta-alkajista:

Jenny Tienvieri palasi perheen parista takaisin ja tuo monipuolista roolia keskushyökkääjän paikalle. Uusia pelaajia saimme mukaan ensimmäistä kertaa enemmän mitä meiltä poistui. Rookie-pelaajista muutama tulee saamaan varmasti ison roolin heti avauskaudella. Ellinoora Masanen saattaa olla jo tulokaskaudellaan sarjan paras potkaisija. 

Royals pääsee aloittamaan liigakautensa viikkoa muita joukkueita myöhemmin. Päävalmentaja Roimela on tyytyväinen ottelujärjestelmän sarjanousijalle tarjoamaan scouting-etuun ja kertoo samalla Vaasan haastavan kenttätilanteen taustoista sekä debyyttikauden tavoitteesta:

-Onneksi saadaan aloittaa kausi bye-viikolla, niin saadaan heti kaikista joukkueista filmiä. Joudumme pelaamaan ensimmäisen sarjapuolikkaan kaikki neljä ottelua vieraskentillä, koska kotikenttää kunnostetaan ja säästellään Kalevan Kisoja varten. Pelaamme sitten heinäkuun joka sunnuntaina kotiottelut. 

-Tavoite on voittaa jokainen kaksinkamppailu, jokainen peli, jokainen ottelu. Jokainen pelitilanne tulee olla parempi kuin edellinen. Tulos seuraa näiden toteutumista.

Naisten Vaahteraliiga potkaistaan vauhtiin lauantaina 4.5. Turussa ja Tampereella. Royalsin debyytti Vaahteraliigassa tapahtuu viikkoa myöhemmin sunnuntaina Helsingin Velodromilla, jossa vastaan asettuu edellisen kauden hopeajoukkue Wolverines. Kaikki naisten Vaahteraliigan ottelut tarjoillaan suorina lähetyksinä Ruudussa.

 

Tutustu:  Naisten Vaahteraliigan sarjaohjelma

Otsikkokuva: Tommy Ståros

 

 

Lataa PDFTulosta