Ajankohtaista

Jenkkifutiksessa tapahtuu

Naisten Vaahteraliigan runkosarjaa jäljellä kaksi kierrosta

Naisten Vaahteraliigan runkosarjasta on jäljellä kaksi kierrosta. Turku Trojans on repäissyt selvän eron kilpailijoihinsa, mutta taistelu takana jatkuu tiukkana.

Trojans on voittanut kaikki neljä pelaamaansa ottelua vakuuttavin ottein. Joukkueen tehtyjen ja päästettyjen pisteiden ero on 126 plussalla ja vain kaksi omiin ropissutta vastustajan touchdownia kertoo turkulaispuolustuksen dominanssista. Kärkijoukkueen takana taistelu paitsi välieräpaikoista, mutta myös kotiedusta on vielä auki.  Viikonlopun peleistä erityisesti Helsingin kamppailu ratkaisee paljon asetelmia loppupelien suhteen.

Lauantaina Turussa paikalliskamppailu

Lauantain ensimmäisessä ottelussa kohtaavat lounaissuomalaiset Trojans (4-0) ja West Coast Phoenix (0-4).  Joukkueiden aiemmassa kohtaamisessa turkulaiset olivat parempia 0-27 varsin suvereenin esityksen jälkeen. Raisiolaiset onnistuivat etenemään ottelussa plussajaardeja ainoastaan 36 kappaletta. Lähes kaikkia sarjan tilastoja hallitseva Trojans lähtee otteluun selkeänä ennakkosuosikina, mutta Phoenix on parantanut otteitaan kauden edetessä ja tulee varmasti antamaan entistä tiukemman vastuksen.  Vain kuuden ottelun mittaisessa runkosarjassa jokaisen pelin sarjapisteet ovat merkityksellisiä, joten Trojans lähtee otteluun täydellä höyryllä ennakkoasetelmista huolimatta.

Naisten Vaahteraliigan 5 kierroksen kamppailu Trojans – West Coast Phoenix pelataan lauantaina 14.8 klo 13.00 alkaen Turun Yläkentällä.  Ottelun suora lähetys Ruutu+ kanavalla vauhtiin 12.55.

Tutustu: Trojans tilastot

Tutustu: Phoenix tilastot

Lue myös:  Trojans ennakko

 


Helsingissä taistellaan välierien kotiedusta

Lauantain myöhäisemmässä kamppailussa kohtaavat sarjassa kakkosena oleva Mikkeli Bouncers (3–1) sekä neljä edellistä mestaruutta voittanut Wolverines (1-3). Helsinkiläisten kausi on lähtenyt liikkeelle nihkeästi, mutta joukkue on kesän edetessä löytänyt parempaa rytmiä pelaamiseensa ja erityisesti puolustuspelissä on näkynyt selkeää ryhdistäytymistä.  Bouncers on onnistunut käyttämään sarjanousijan momentuminsa hyvin, ja on melkoisella varmuudella varmistanut paikkansa välieräpelissä.

Joukkueiden edellinen kohtaaminen Mikkelissä päättyi Bouncersin 38–16 voittoon. Taisteluparin keskinäisen paremmuuden selvittämiseen saatetaan tarvita lopulta kolikkoa, mikäli kotijoukkue ottaa voiton lauantaina.

Naisten Vaahteraliigan 5 kierroksen kamppailu Wolverines – Bouncers pelataan lauantaina 14.8. klo 15.30 alkaen Helsingin Velodromilla.  Ottelun suora lähetys Ruutu+ kanavalla vauhtiin 15.25.

Tutustu: Wolverines tilastot

Tutustu: Bouncers tilastot

 

 

 

Kuva: Jan Wahlstein

Katso pelit suorina:  RUUTU+

Lataa PDFTulosta