Ajankohtaista

Naisten Vaahteraliigassa kärkiottelun vuoro

Naisten Vaahteraliigassa kohtaavat sunnuntaina Turun Yläkentällä kaksi tappiotonta joukkuetta.  Turku Trojans saa vastaansa nälkäisenä kauden aloittaneen Mikkeli Bouncersin.

Sunnuntain kotijoukkue Trojans on aloittanut sarjan tappavalla tahdilla. Kaksi edellistä vastustajaa ovat kaatuneet nollapelein, Trojans – Wolverines 58-0 ja Trojans –  Phoenix 27-0.  Bouncersilla on niin ikään tilastoissaan ainoastaan voittoja.  Avausottelussa Phoenix kaatui 30-0 ja Mikkelissä Wolverines lukemin 38-16.

Viime sunnuntain jumbofinaalissa Wolverines voitti West Coast Phoenixin lukemin 28-8 (14-0) ja otti alustavan kiinnityksen sarjan toiseen playoff-paikkaan. Tulevan sunnuntain pelissä pelataan sarjan kärkipaikasta sekä arvokkaasta lepovuorosta välierävaiheessa.

Trojansilla kivenkova puolustus

Sarjataulukoa tarkasteltaessa huomio ei voi olla kiinnittymättä sarjakärki-Trojansin päästettyjen pisteiden sarakkeeseen.  Toistaiseksi vastustajat eivät ole saaneet palloa turkulaisten maalialueelle kertaakaan.  Puolustuksen lukkoina ovat olleet linebackerit Essi Saastamoinen 18,5 sekä Hilkka Rahkonen 16 taklauksellaan.   Kahdessa pelissä vastustajat ovat onnistuneet keräämään hyökkäyksillään jaardeja yhteensä 95 kappaletta. Luku on hämmentävä.

Trojansin hyökkäys on kirjannut peleissään tasapainoisesti jaardeja ja touchdowneja tilastoihin.  Turkulaiset ovat keränneet Jonna Hakkaraisen johdolla yhteensä 359 heittojaardia ja 369 juoksujaardia.  Trojansia vastaan puolustuksen pelisuunnitelman tekeminen tulee olemaan haasteellista. Turkulais-hyökkäyksen jaardeista suurimmat siivut ovat keränneet Lea Kaszas sekä JJ Seiles.

Alkukausi on antanut aihetta juhlintaan Mikkelissä (Kuva: Oskari Mäkisarka)

Bouncersilla nousijajoukkueen euforia

Sarjanousija Bouncers on aloittanut sarjan erinomaisesti. Nelinkertainen mestari Wolverines kaatui selvin numeroin kotipelissä ja avauspelin vastustaja Phoenix oli sopiva itseluottamuksen nostattaja mikkeliläisille.

Bouncers-hyökkäyksen painopiste on toistaiseksi ollut juoksuissa. Viime kauden I-divisioonapelaajaksi valittu Emilia Kemppi on ollut pitelemätön ja johtaa naisten Vaahteraliigan juoksutilastoa 287 jaardillaan.  Sunnuntaina Bouncers ja Kemppi joutuvat todelliseen tulikasteeseen vastaan asettuessa Trojansin kova puolustusfrontti.

Trojans lähtee kotiotteluunsa selvänä ennakkosuosikkina. Onnistuuko nousijajoukkue hyödyntämään alkukauden euforiansa ja yltämään yllätykseen.  Tämä kaikki nähtävissä sunnuntai-iltana Turun Yläkentällä klo 18.00 alkaen.  Ottelu tarjoillaan suorana lähetyksenä Ruutu+ kanavalla klo 17.55 alkaen.

Tutustu:  Sarjaohjelma 2021

Lue myös:  Trojans otteluennakko

Kuvat: Jan Wahlstein, Oskari Mäkisarka

Lataa PDFTulosta