Ajankohtaista

Jenkkifutiksessa tapahtuu

Naisten Vaahteraliigassa ratkaistaan tänään runkosarjan paalupaikkaa

Naisten Vaahteraliigan runkosarjasta on jäljellä viisi ottelua. Lauantaina Tampereen Pyynikillä ratkaistaan runkosarjan kärkipaikan haltija kaikki ottelunsa voittaneen Trojansin ja vain turkulaisille hävinneen Saintsin kohtaamisessa.

Naisten Vaahteraliigan hallitseva mestari Turku Trojans on toistaiseksi voittanut kaikki ottelunsa ja jyräämässä kohden runkosarjan voittoa. Ainoa, joka teoriassa kykenee horjuttamaan Trojansin puhdasta sarjaa, on Tampere Saints, jonka kauden ainoa tappio on tullut kohtaamisesta turkulaisia vastaan. Joukkueiden edellinen peli päättyi turkulaisten 22-14 kotivoittoon.  Lauantain pelissä Trojansilla on mahdollisuus varmistaa runkosarjan ykkössija. Playoff-pelien kotietu joukkueella on jo saavutettuna.

Trojans lähtee lauantai-illan peliin vahvistuneena. Seura julkaisi viikolla solmineensa sopimuksen ruotsalaisen Amanda Littorinin kanssa. Puolustuslinjassa pelaava Littorin on pelannut alkukauden Yhdysvalloissa Philly Pantomzin joukkueessa, mutta halusi jatkaa kauttaan vielä Suomessa. Hän oli viime kaudella mukana Trojansin mestaruuden voittaneessa joukkueessa.

Tampere Saints on pelannut vahvan kauden ja lauantain vastustaja Trojans on ainoa, joka on onnistunut tekemään pisteitä tamperelaisten kovaa puolustusta vastaan. Näin Saintsinsin puolustuksen koordinaattori Kalle Uusitalo kommetoi illan ottelua seuran otteluennakossa:

-Ensimmäisen Turku-ottelun ratkaisi pienet virheet, jotka korostuivat isosti. Tulokseen vaikutti varmasti myös oma hätäily pelien kutsumisen suhteen, mutta se ollaan saatu (kirjaimellisesti) nollattua viimeisen kahden ottelun aikana. Meidän pelin ratkaisee se, että olemme huolellisia erityisesti ulkopuolen vastuissa ja pelaamme pelinrakentaja Lea Kaszasin isot juoksu- ja heittopelit pois.

Tulospalvelu: 8.7.2023 18:00 Tampere Saints – Turku Trojans, Naisten Vaahteraliiga – Jenkkifutis tulospalvelu

Lue myös:  Saints otteluennakko

Lue myös: Trojans otteluennakko

Sunnuntaipelissä vastakkain Wolverines ja Northern Lights

Naisten Vaahteraliigan sunnuntaipelissä sarjanousija Northern Lights saapuu Wolverinesin vieraaksi Helsingin Velodromille.  Ottelussa on panoksena runkosarjan jumbosija.  Kotijoukkue Wolverines on onnistunut kauden aikana saavuttamaan vain yhden voiton ja se tuli toukokuussa Oulun Castrenin kentällä pelatussa ottelussa lukemin 13-46.  Mikäli Wolverines onnistuu voittamaan Lightsin sunnuntaina, säilyttää helsinkiläiset mahdollisuuden taistella välieräpelin kotiedusta.

Tulospalvelu:  9.7.2023 12:00 Helsinki Wolverines – Oulu Northern Lights, Naisten Vaahteraliiga – Jenkkifutis tulospalvelu

 

Otsikkokuva: Kari Toivonen

Lataa PDFTulosta