Ajankohtaista

Naisten Vaahteraliigassa välieräviikonloppu

Naisten Vaahteraliigassa on edetty vaiheeseen, jossa ratkaistaan mestaruudesta pelaavat joukkueet. Viikonlopun välieräpeleissä ovat vastakkain Trojans ja Northern Lights sekä Wolverines ja Saints.

Tulevana viikonloppuna pelataan paikoista Naisten Vaahteraliigan loppuotteluun. 12.8. Myyrmäen jalkapallostadionilla pelattavaan finaaliin pääsevät välieräpelien voittajat.

Pe 04.08. Trojans – Northern Lights

Viikonlopun mitalipelit avaa runkosarjan voittajan, Trojansin ja sarjanousija Oulu Northern Lightsin kohtaaminen. Ennakkosuosikkia perjantai-illan pelin ei tarvitse arpoa, sillä Trojans on pelannut puhtaan runkosarjan voittaen kaikki ottelunsa.  Joukkueiden keskinäiset ottelut ovat menneet turkulaisille 48-28 ja 10-39.

Trojans on Lightsin edellä sarjan tilastoissa käytännössä lähes kaikissa muissa kategorioissa, paitsi juoksujaardeissa. Ottelun ratkaisevana tekijänä tulee olemaan oululaisten juoksupelin onnistuminen. Kun vastaan Turun yläkentällä asettuu sarjan ykköstaklaaja Essi Saastamoisen johtama juoksupuolustus, ei urakka tule olemaan helppo. Heittävää Lightsiä perjantaina tuskin tullaan näkemään. Oululaiset ovat onnistuneet runkosarjassa kuljettamaan palloa eteenpäin heittäen ainoastaan kuusi kertaa.

Trojansin ja Lightsin välieräpeli potkistaan vauhtiin perjantaina klo 19:00 ja paikkana Turun yläkenttä

Näillä tunnelmaan:

 

Trojans voitti joukkueiden molemmat runkosarjakohtaamiset (Kuva: Kari Toivonen)

 

La 05.08. Wolverines-Saints

Naisten liigan toisesta välieräkamppailusta odotetaan tasaista. Wolverines ja Saints voittivat kumpainenkin toisensa sarjassa kertaalleen ja kotietu välierään ratkesi kilpailusääntöjen uuden tie-break säännön perusteella edellisen kauden sijoituksen perusteella.

Tilastojen valossa lauantain pelistä on tulossa tasainen.  Wolverinesilla on pelissä kotietu ja tuoreessa muistissa voitto joukkueiden edellisestä kohtaamisesta vain viikkoa aiemmin. Lisäksi sarjan lopuun joukkuetta vahvistamaan palanneet USA:n mestarit, Tytti Kuusinen ja Minna Lehtinen ovat tuoneet uutta itseluottamusta vaikean alkukauden pelanneille helsinkiläisille pelkällä olemuksellaan.

Tamperelaiset janoavat paikkaa finaaliin, mutta onnistuvatko he karistamaan harteiltaan edellisen sadekelissä pelatun ottelun huonot muistot.

Wolverinesin ja Saintsin välieräpeli potkaistaan vauhtiin Helsingin Velodromilla lauantaina klo 17:00.

 

Näillä tunnelmaan:

 

 

Lataa PDFTulosta