Ajankohtaista

Jenkkifutiksessa tapahtuu

Nana Olavuo pelaa Espanjan finaalissa sunnuntaina

Nana Olavuo pelaa sunnuntaina Espanjan naisten liigan mestaruudesta. Barberà Rookies joukkueeseen loppuvuodesta 2021 siirtynyt Olavuo on tehnyt Espanjassa näyttävän paluun kentille loukkaantumisten jälkeen.

Nana Olavuosta tuli viime kesänä ensimmäinen miesten vaahteraliigajoukkuetta valmentanut nainen. Wasa Royalsin valmennustiimissä toiminut Olavuo neuvotteli Suomen liigakauden päätyttyä aluksi valmentajapestistä Espanjaan, mutta päätyi lopulta urakoimaan myös kentällä.  Ennen Espanjan pelejä Olavuo oli pelannut edellisen kerran pelaajana kentällä Leedsin EM-finaalissa 2019.

-Juteltiin loppukesästä muutaman espanjalaisen joukkueen kanssa valmennusmahdollisuuksista talveksi ja lopulta selvisi, että ehtisin kuntouksen kannalta pelatakin, ja Rookies teki parhaan tarjouksen ja ensivaikutuksen. Allekirjoitettiin sopparit parin viikon sisällä sekä valmentajaksi että pelaajaksi. Toimin valmennuksessa DB valmentajana sekä puolustuksen koordinaattorina yhdessä Ida Handelin kanssa, joka on myös pelaaja/valmentaja importina täällä. Hyökkäyksen puolella olen apuvalmentaja WR/RB osastolla

Barbera Rookies on kotoisin Bercelonan kupeessa olevasta  Barberà del Vallèsin kaupungista.

Espanjassa 7vs7 sarja

Espanjan naisten pääsarjassa pelaa kahdeksan joukkuetta, jotka ovat jaettu kahteen lohkoon. Pelimuotona on 7vs7, mutta sarjakauden ulkopuolella pelataan peliä myös 9vs9 kokoonpanoin. Olavuon mukaan sarjan pelillistä tasoa on vaikeaa verrata Suomen Vaahteraliigaan, mutta joukkueista löytyy atleettisia pelaajia, jotka voisivat tasonsa puolesta pelata myös Vaahteraliigassa. Sarjassa ei pidetä tilastoja.  Olavuo muistelee tehneensä runkosarjassa neljä juoksutouchdownia ja juosseensa kaksi lisäpistesuoritusta maalialueelle. Lisäksi puolustuksessa napattuna kolme syötönkatkoa, mutta taklausten määrästä ei ole tarkempaa tietoa.

Olavuon Rookies voitti kaikki viisi runkosarjapeliään ja selvisi välieristä sarjan finaaliin, jossa vastaan asettuu Madridin suunnalta kotoisin oleva Osos Rivas.

-Uskon finaalista tulevan hyvä peli. Ei olla pelattu Osos Rivas joukkuetta vastaan tällä kaudella kertaakaan vielä. Se vaikeuttaa pelisuunnitelman yms tekoa kun ei oikein tiedä miten ne reagoi meidän hyökkäykseen/puolustukseen. Rehellisesti sanoisin, että Las Rozas Black Demons olisi ansainnut olla finaalissa meitä vastaan, mutta hyvä peli on tulossa sunnuntaina.

Nana Olavuo juoksi Espanjan rukosarjassa 4 touchdownia (Kuva: Mikel Trigueros)

Espanjasta suoraan Yhdysvaltoihin

Nana Olavuo matkustaa suoraan Barcelonasta Yhdysvaltojen pääkaupunkiin Washington DC:n ja liittyy paikallisen WFA:sarjassa pelaavan DC Divasin joukkueeseen. Divas aloittaa kautensa jo lauantaina 9.4, mutta Nana on sopinut liittyvänsä joukkueeseen tulevalla viikolla tavoitteenaan olla kentällä jo 16.4. pelattavassa ottelussa.

Suora lento Espanjasta Yhdysvaltoihin merkitsee sitä, että Olavuo ei pääse mukaan Suomen maajoukkueen MM-kisoihin valmistelevalle ensimmäiselle karsintaleirille, jonne hänet oli valittu.  Tiivis WFA-kausi kestää kolme kuukautta, jonka jälkeen tähtäimessä on kuitenkin kotikisat Suomessa:

-En pääse osallistumaan ekalle karsintaleirille, kun se on kesken jenkkikauden, mutta ollaan valmennuksen kanssa sovittu että lähetän kaikki pelit scoutattavaksi valmennukselle ja sitten on mahdollisuus osallistua toiselle leirille ja taistella MM-kisapaikasta.

 

Kuvat: Mikel Trigueros

 

Nana Olavuon Barbera Rookies kohtaa Osos Rivasin sunnuntaina 10.4. klo 12.00 paikallista aikaa. Olletusta on tarjolla suora striimi Youtubessa:

 

Lataa PDFTulosta