Ajankohtaista

Jenkkifutiksessa tapahtuu

Ndongo ja Pekkarinen palaavat Vaahteraliigaan

Kuopio Steelers julkaisi torstaina kaksi kovatasoista paluumuuttajaa. Laitahyökkääjä Tino Ndongo ja takapuolustaja Iiro Pekkarinen palaavat joukkueen vahvuuteen.

Tino Ndongo ja Iiro Pekkarinen pelasivat kaudella 2021 Saksassa ELF-liigan Berlin Thunderin miehistössä. Tulevalla kaudella miehet nähdään Vaahteraliigassa hallitsevan mestarin, Kuopio Steelersin paidassa. Molemmat pelaajat olivat isoissa rooleissa Steelersin voittaessa ensimmäisen mestaruutensa kaudella 2020. Urheilutoimittajat ry valitsi Ndongon kauden jälkeen lajinsa parhaaksi, eli vuoden 2020 jenkkifutispelaajaksi Suomessa.

Syksyn EM-pronssijoukkueessa pelannut Ndongo on kerännyt kolmen vaahteraliigakautensa aikana Steelerseille 2082 edettyä jaardia ja 30 touchdownia. Nopea laituri tuo Steelersin heittopeliin ison lisäuhan, joka on pakko huomioida vastustajien puolustussuunnitelmissa.  Takapuolustajan paikalla laitureita varjostava Pekkarinen on kerännyt kolmella liigakaudellaan 23,5 taklausta ja seitsemän syötönkatkoa.

Steelers-valmentaja Pekka Utriainen on tyytyväinen poikiensa kotiinpaluusta:

-Ihan loistavaa, että Vänärin kotiyleisö ja erityisesti meidän nykyiset juniorit pääsevät näkemään Tinon ja Iiron tulevana kesänä Steelers paidassa. Kumpikin tulee olemaan luonnollisesti isossa roolissa. Kovin moni ei ehkä muista, että Iiro on yksi tämän maan parhaista potkaisijoista, sen lisäksi että hän on valtakunnan parhaita takapuolustajia. Tino tullaan varmuudella näkemään kentällä kaikilla kolmella pelin osa-alueella, hyökkäyksen ja erikoisjoukkueiden lisäksi puolustuksen takakentällä.

Utriaisen mukaan joukkueen rosteri alkaa olla kasassa, mutta muutama vahvistus rosteriin on vielä odotettavissa ennen kauden alkua.

 

Lähde: Steelers

Kuva: Jari Turunen

Lataa PDFTulosta