Ajankohtaista

Neljäs peräkkäinen U15 mestaruus East City Giantsille

East City Giants kruunasi U15 kautensa 61-6 voitolla Jyväskylä Jaguarseista.

U15 SM-finaalin linjamähinää Myllypuron erinomaisissa olosuhteissa.

Giants on ollut aiempien vuosien lailla sarjan kestosuosikki ja joukkue asteli Myllypuron aurinkoisiin olosuhteisiin juniorifutiksen eliittiin paluuta tekevää Jyväskylä Jaguarsia vastaan.

Giants aloitti ottelun näyttävällä puolesta kenttää startanneella heittopelillä, jossa pelinrakentaja Leevi Koiso-Kanttila löysi vapaana kirmaavan  laitahyökkääjä Ville Kivisaaren. Giants johtoon. Väinö Saarinen potkaisi lisäpisteen 7-0.

ECG lisäsi Jaguarsin alkujärkytystä, kun Sedric Coulibaly puolustuksen endin asemasta poimi irtopallon ja teki joukkueelleen toisen maalin. Saarinen lisäsi johdoksi 14-0.

Jaguars haki taklauslinjoja alkujakson. Sedric Coulibaly show jatkui. Ensin hän juoksi 22 jaardisen maalin, joka hylättiin rikkeen johdosta. Hetkeä myöhemmin hän teki identtisellä pelillä helsinkiläisten kolmennen maalin. Ville Kivisaari teki 2 lisäpistettä. East City Giants 22-0 johdossa ensimmäisellä neljänneksellä.  Elo Vainio teki jaksolla näyttävän maalin syötönkatkosta, mutta ECG:llä oli vaihtovirhe pelissä.

Jaguars pääsi peliin ajoittain mukaan ja onnistui toisella neljänneksellä pysäytyksiin. Maata tai ilmaa myöten eteneminen oli vaikeaa Jaguarsille, mutta pallo liikuteltiinkin rangaistusten myötä eteenpäin. Giantsilla tuntui kaikki onnistuvan ja joukkue sai hyökkäysvuoron Komar Shayanin peittäessä irtopallon joukkueelleen.

# 15 Sedric Coulibaly blokkaa lisäpistepotkun.

186 cm pitkä monipuolinen Sedric Coulibaly pelasi vahvaa ottelua ja hän juoksi 60 jaardisen kiertopelin maaliin. Väinö Saarisen lisäpistepotku osui tolppaan. 28-0. Giantsin puolustus pelasi edelleen tarkasti eikä päästänyt Jaguarsia yli puolen kentän.  Giantsin heittopeliä koko kauden johtanut Leevi Koiso-Kanttila heitti seuraavalla yrityssarjalla kolmen heittoa oikeisiin osoitteisiin. Emil Ek teki heittomaalillaan 34-0 tilanteen. Väinö Saarisen potkulla onnistunut lisäpiste.

John Juan Giantsin takakentältä katkaisi Joel Suomisen heiton. Jaguars pelasi sarjan tarkasti ja ei mennyt fake punt -tilanteessa vipuun vaan taklasi punter Ville Kivisaaren etenemisen. Jaguarsin nuorekas joukkue ei antanut periksi, vaikka vastassa oli ilman tappioita sarjaa hallinnut Giants. Toisen jakson lopussa jaguaarit pyristelivät vastaan vahvalla joukkuepelaamisella ja taisteluhengellä. Mikael Mattilan pitkä kiinniotto onnistui puhkaisemaan Giants kilven ja Jaguaarit pääsivät 20 jaardin päähän maalista. Huolimaton pallon käsittely maksoi maalin verran, sillä Sedric Coulibaly oli jälleen kärppänä paikalla ja kaapaisi pallon kainaloonsa ja karkasi 80 jaardia maaliin. East City Giants johtoon 41-0.

Jaguarsin parhaimmistoon kuulunut keskushyökkääjä Oskari Tuovinen kipaisi 37 jaardin juoksun keskeltä linjaa. Hetkeä myöhemmin hän sukelsi lähietäisyydeltä jyväskyläläisten ottelun ainoan maalin toisen polven linjamies Joel Pääkkösen selän takaa ja kavensi taukotilanteeksi 41-6.

Olli Kivalo juoksee kohti maalia Jaguarsin #99 Aaro Lepoaho ja #19 Iiro Askolin jahtaavat.

Toisella pelipuoliskolla ajanotto siirtyi juoksevaksi, kun 34 pisteen ero tuli voimaan. Kolmannen jakson ainoa pistesuorituksen teki U15 flagi maajoukkueen mukana Italiaan matkaava laitahyökkääjä Olli Kivalo. Giantsi johti 47-6. Kivalo teki myös toisen maalin jaksolla, mutta se hylättiin kiinnipitorangaistuksen myötä.

Toinen maajoukkuepelaaja Niko Miettunen pelasi puolustuksessa varmalla tavalla ja teki useita taklauksia sekä yhden syötönkatkon. U15 maajoukkueen kolmas Giants jäsenen Ville Kivisaaren esitys oli myös dominoiva läpi ottelun. Hän juoksi reverse-pelillä viimeisellä jaksolla maalin. Veeti Koponen teki kaksi lisäpistettä juoksemalla. 55-6 helsinkiläisten johto. Olli Kivalo viimeisteli ottelun loppunumeroiksi 61-6. Joni Michelssonin päävalmentama helsinkiläisryhmä teki vakuuttaa työtä.

Giantsin linjapelaajista on mainittava Mikael Pihlgren, joka kuuluu jo miesten kokoluokkaan 190 cm ja 120 kg.  Hän hallitsi  linjapeliä molempiin suuntiin ja  on nuoresta iästään huolimatta hän on esiintynyt U17 maajoukkueen riveissä.

Vas. Leevi Koiso-Kanttila, Oskari Tuovinen ja Sedric Coulibaly.

Ottelun parhaimmiksi valittiin:
Team MVP East City Giants Leevi Koiso-Kanttila
Team MVP Jyväskylä Jaguars Oskari Tuovinen
Game MVP Sedric Coulibaly

East City Giantsin U15 kultamiehistö v. 2023.Vaikka Jaguars hävisi ottelun isonumeroisesti, niin joukkueen taisteluvire kesti ottelun loppuun. Päävalmentaja Tero Tuovinen on tehnyt valmentajaryhmänsä kanssa vakuuttavaa työtä ja tuonut Jyväskylän mukaan SM-mitalikantaan.