Search
Close this search box.

Ajankohtaista

Jenkkifutiksessa tapahtuu

NFL Academy vieraili Porvoossa

NFL acacemy staff

NFL Academyn combine oli onnistunut  testitilaisuus  2005-2008 syntyneille U17-U19 maajoukkueringin pelaajille Uusimaa Areenalla.

NFL Academyn Alison Wyeth kertoi vanhemmille opiskelusta ja urheilemisesta akatemiassa.

Kokkohallin kokoustilassa Alison Wyeth totesi NFL Academy  toiminnan edistyneen vuosi vuodelta. Academy sijaitsee Iso-Britannian Loughboroughissa ja se toimii yhteistyössä Loughborough Collegen kanssa. Valmennusryhmässä on enemmän amerikkalaisia valmentajia kuin aiempina vuosina ja yhteydet USA:n yliopistomaailmaan ovat hyvät varsin New York Jetseissä ja Cleveland Brownseissa valmentaneella NFL Academyn päävalmentaja Haganilla. Academyn tavoitteena on valmistaa pelaajia USA:n yliopistokentille eri divisioonatasoille.
Academy on periaatteessa joukkue, jossa eri Euroopan maista kerätty lahjakkaita pelaajia lähes vuoden ympäri kestävään harjoitteluun ja pelaamiseen. Academyn 62 hengen rosterilla varustettu joukkue pelaa syksyllä 2024 USA itärannikolla otteluita paikallisia high schooleja vastaan. Kevätkaudella Academyn vastustajia ovat Eurooppalaiset akatemiat ja seurajoukkueet. NFL Academyn pelaajista potentiaalisimmat pääsevät mukaan College Tourilla USA:ssa , jossa USA:n yliopistovalmentajat näkevät heidän osaamistaan eri leireillä.
NFL Academy saa yli 1000 hakemusta vuosittain. Urheilullisten vaatimusten lisäksi hakijan tulee täyttää akateemiset lähtökohdat. Academyssa suoritetaan vähintään USA:n high school -tutkintoa vastaavat opinnot.  NFL Academy myöntää erikokoisia stipendejä hakijoille. Halvimmillaan lukuvuosi maksaa 0 euroa, keskimäärin n. 12 000€ ja maksimissaan noin 20000€.  NFL Academyssa on tällä hetkellä kaksi suomalaista Väinö Vartiainen Turusta ja Samu Suominen Vaasasta.

Kahden tunnin combine-sessio sujui hyvässä rytmissä ja oli ammattimaisesti järjestetty.

Yhteensä 57 testattavaa 11 eri seurasta pääsi paikan päälle luomaan combine-kulttuuria ikäkausimaajoukkueille. Ilahduttavaa oli, että peräti 7 nuorta pelinrakentajaa oli mukana. Päävalmentaja Toni Uusitalo oli valjastanut staffinsa NFL Academyn avuksi testaukseen,  videointeihin sekä erilaisten apuvälineiden käyttöön. Academyn puolelta testitilaisuutta koordinoi Cameron Winston kuuden apuvalmentajan kanssa. Winston totesikin, että kaikki järjestelyt olivat loistavia. Edellisessä paikassa Ranskassa heille oli vain näytetty kenttä missä testauksen saattoi suorittaa. Nähtäväksi jää löytyi suomalaisten testattavien joukosta stipendiaatteja Akatemiaan. Osaan pelaajista NFL Academyn coacheilla oli jo tuntumaa esimerkiksi 2023 U17 PM-kisoista, joita he olivat seuraamassa.

Testitilaisuus oli tärkeä lähtölaukaus ikäkausimaajoukkueiden pelaajille valmentajille. Porvoossa saatiin arvokasta dataa pelaajien tämän hetkisestä kunnosta. Testauskulttuurin juurruttaminen suomalaiseen amerikkalaiseen jalkapalloon on myös tärkeää. Testitulokset ja videot ovat NFL Academyn ja Suomen U17&U19 valmentajien tarkasteltava alkuvaiheessa.
Testipäivän aikana ei tehty voimatestejä vaan testiaikoja saatiin nopeus ja ketteryystesteissä. Lajiosaamista NFL Academyn valmentajat drillasivat pelipaikka, 7vs7 ja 1vs1 osuuksissa.

Aikataulu 3.2.2024:

  • klo 16-17 vanhempien infotilaisuus NFL Academyn Alison Whyet Kokonhalli
  • klo 15.45-17 urheilijat testilaisuuteen ilmoittautuminen ( harjoituspaidan jako, valokuva, mittaukset pituus&paino). Uusimaa Areena

klo 17:05 lämmittely
klo 17:15-17:55 testaus alkaa kolme eri testiä L-cone, shuttle ja 40 jaardia
klo 17:55-18:05 indy-osuus pelipaikkaryhmissä QB, RB, WR, TE, DB, LB ja OL/DL
klo 18:05-18:20 1 vs 1
klo 18:20-18.50 7vs7
klo 18:50-19:00 kilpailuosuus
klo 19:00-19:30 combine lopetus

NFL Academy Combinessa urheiilijoilla oli keskimäärin yksi suoritus 40 jaardin, shuttlen ja L-cone testeissä.

Valokuvia tilaisuudesta

NFL Academy staff (LaMonte Winston, Steve Hagen ja Randy Starks eivät olleet mukana Porvoossa).
Lataa PDFTulosta