Search
Close this search box.

Ajankohtaista

Jenkkifutiksessa tapahtuu

Nolan Corpeningille kolmen kuukauden urheilun toimintakielto

Amerikkalaisen jalkapallon pelaaja Nolan Corpening on saanut kolmen kuukauden urheilun toimintakiellon. Hänen Vaahteraliigan ottelussa Lohjalla 25.8.2022 antamansa näyte sisälsi urheilussa kiellettyä ainetta.

Urheilijan näyte sisälsi kannabinoidia, joka kuuluu Maailman antidopingtoimisto WADAn Kielletyt aineet ja menetelmät 2022-luettelon luokkaan S8: Kannabinoidit: erikseen määritelty aine, kielletty kilpailun aikana. Kannabinoidi on antidopingsäännöstön artiklan 10.2.4 mukaisesti luokiteltu päihteeksi.

SUEKin selvityksen mukaan urheilija on käyttänyt urheilussa kiellettyä ainetta kilpailun ulkopuolella eikä se ole ollut yhteydessä kilpailusuoritukseen. Urheilija on myöntänyt dopingrikkomuksen ja hyväksynyt esitetyn seuraamuksen.

SUEKin 9.11.2022 antaman päätöksen perusteena on, että urheilija on rikkonut Suomen antidopingsäännöstä kohtia 2.1 urheilijalta otetussa näytteessä on kiellettyä ainetta, sen aineenvaihduntatuotteita tai merkkiaineita ja 2.2. kielletyn aineen tai kielletyn menetelmän käyttö tai käytön yritys.

SUEK määräsi Corpeningille Suomen antidopingsäännöstön artiklan 8.3.3 mukaisesti kolmen kuukauden urheilun toimintakiellon, jonka viimeinen päivä on 8.2.2023. Corpening pelasi kaudella 2022 United Newland Crusadersin vaahteraliigajoukkueessa. Urheilijan joukkueelle ei määrätty seuraamuksia.

 

Lue lisää: Dopingrikkomuspäätöksiä

Lataa PDFTulosta