Search
Close this search box.

Ajankohtaista

Olaus Alinen Alabaman spring campilla

Kevätharjoittelu huipentui Alabaman Crimson-White otteluun

#73 Olaus Alinen valmiina blokkaamaan Alabaman yliopiston kevättreeneissä. Kuva: BAMAInsider

2020 Alabaman hyökkäyslinja rankattiin maan parhaaksi.  Sen jälkeen Crimson Tiden hyökkäyslinja on saanut kritiikkä esiintymisistään. Yliopiston jalkapallojoukkueen päävalmentaja Nick Saban sanoi kevätharjoittelukauden avajaislehdistötilaisuudessaan, että syvyyden luominen hyökkäyslinjassa oli hänen ykkösprioriteettinsa. Toisen vuoden hyökkäyslinjavalmentaja Eric Wolfordin vaikutuksesta intensiteettiä on nostettu ja hyökkäyslinjan ”ilkeys” on taas näkyvissä. Yksi näistä syvyyttä tuovista uusista linjamiehistä on Loomis Chaffee  Schoolin 4:n tähden pelaajaksi luokiteltu hyökkäyksen tackle Olaus Alinen. Hän ajaa itseään sisään Alabaman football -joukkueeseen kovalla vauhdilla.

Olauksen isä Klaus Alinen kertoi, että pelaajilla on tällä hetkellä kommentointikielto uutisoinnin suhteen. Klasu Alinen osasi kuitenkin valaista, että yliopisto on vastannut footballin ja opiskelujen suhteen sitä mitä oli odotuksissa. Olaus oli tässä tehnyt perusteellista työtä yliopistoaan valitessaan.

–  Vaatimustaso Alabamassa on kova,  mutta Olaus on jaksanut hyvin niin kentällä kuin koulussa. Kehitystä on tapahtunut roimasta ja kroppa toimii kuin rasvattu kone.  Hyökkäyslinjan valmentajalta Wolfordilta palautetta tulee päivittäin ja se on ollut todella positiivista. Myös head coach Sabanilta saatu palaute ollut hyvää. Huippuammattilaisten kanssa on ollut loistavaa harjoitella.

Brent C. Taylor (Rollbamaroll.com) arvioi Olaus Alista 6’6 pituisena ja 315 paunan painoisena prototyyppiseksi hyökkäyslinjan oikeaksi tackleksi.  Taylor arvelee, että Alinen voisi lisätä muutaman kilon massaa ja siirtyä sisäpuolelle guardiksi halutessaan (näin tapahtui Alabaman Spring Bowlissa).  Alisen jalkatyöskentelyä Taylor arvostaa paljon.

– Olauksella on yhdet nopeimmista jaloista, joita olen nähnyt nuorilla hyökkäyslinjapelaajilla. Hänen jalkatyöskentelynsä on sujuvaa heittosuojauksessa että  juoksupeleissä.  Kehitettävää on  käsien saamisessa ajoissa oikeaan paikkaa. Urheilullisuus ja hyvä liike on auttanut paikkaamaan tätä. Alisella on vastustajia ärsyttävä tapa juoksublokata loppuun asti ja vähän yli.  

A-day antoi osviittaa ensi syksyn joukkueesta

#73 Olaus Alinen spring gamen pyörteissä. Kuva: Touchdown Alabama

Joukkueen NCAA:n tarkkaan määrittelemä jakso varusteet päällä harjoitteluun huipentui 22.4.2023 Bryant-Denny Stadiumilla. A-Day:ksi kutsuttu tapahtuma eli spring footballin otteluharjoitus on mittari joukkueen tämän hetkisellä kunnolle ja kokoonpanoille. Olaus Alinen edusti oikean puolen guardina vakuuttavasti Crimson joukkueen hyökkäyslinjaa. Crimsonsin hyökkäyslinja oli koostettu 2.joukkueen pelaajista.

Crimson-joukkue voitti White-joukkueen 30-21 Bryant-Denny -stadionilla, jossa oli paikalla yhteensä 58 710 fania. Freshman  keskushyökkääjä Justice Haynes loisti ensimmäisessä pelissään ja eteni 64 jaardia ja teki 3 maalia Crimson-joukkueen hyökkäyslinjan tehdessä tilaa.  Olaus Alisen suorituksia voi katsoa täältä.
1st team OL: Pritchett-Dalcourt-McLaughlin-Booker-Latham
2nd team OL : Proctor-Alinen-Ferguson-Roberts-McVay
3rd team OL: Formby-Montgomery-Brockermeyer
Olaus Alisen kehityksessä on ajan kysymys milloin hän pääsee pelaamaan isoja downeja. Kevään näytöt olivat freshman-pelaajaksi erinomaiset.
Lataa PDFTulosta