Search
Close this search box.

Ajankohtaista

Jenkkifutiksessa tapahtuu

Opetus- ja kulttuuriministeriön seuratukea neljälle SAJL:n jäsenseuralle

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt liikunta- ja urheiluseuroille lähes 3,8 miljoonaa euroa seuratoiminnan kehittämistukea. Seuratuen avulla lisätään lasten ja nuorten harrastusmahdollisuuksia sekä tuetaan paikallisen seuratoiminnan elinvoimaisuutta. SAJL:n jäsenseuroista neljän tukihakemus johti positiiviseen lopputulokseen.

Seuratukea myönnettiin yhteensä 312 hankkeelle. Niistä uusia hankkeita on 183 ja jatkoa aiemmalle hankkeelle 129. Hakemuksia saapui määräaikaan mennessä 695. Seuratukea haetaan vuosittain paljon ja avustusta pyritään hankekriteerien täyttyessä myöntämään aina myös uusille hakijoille tai seuroille, joille ei aikaisemmin ole avustusta myönnetty.

OKM:n seuratuen avulla halutaan lisätä liikunnan tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta eri kokoisissa seuroissa järjestämällä harrastusmahdollisuuksia erityisesti lapsille ja nuorille matalan kynnyksen toiminnan kautta.

Jenkkifutisseuroille yhteensä 53.000 euroa

Kaikkiaan kahdeksan SAJL:n jäsenseuraa jätti oman seuratukihakemuksensa määräaikaan mennessä.  Puolet hakijoista sai OKM:n käsittelijät vakuutettua omien hankkeittensa vaikuttavuudesta. Amerikkalaisen jalkapallon seurojen yhteenlaskettu tukimäärä ylsi tänä vuonna 53.000 euroon.  Jenkkifutisseurojen saama vuotuinen seuratuki on parhaimmillaan ollut yli kaksinkertainen (114.200€, vuonna 2022).

Suurimman potin keräsi jälleen Seinäjoki Crocodiles, jonka hanketta ”Crocokoutsi; nuoren harrastajan tuki ja turva” tuetaan yhteensä 22.500 eurolla.

SAJL:n jäsenseura
Hanke
 Myönnetty tuki
Crocodiles ry Crocokoutsi, nuoren harrastajan tuki ja turva                        22 500
Jyväskylä Jaguars ry Jyväskylän flag football-kampanja                           6 500
Porvoon Butchers Butchersin junioritehdas                        13 000
Kotka Eagles Kivijalka kuntoon kotkalaiselle jenkkifutikselle                        11 000
YHTEENSÄ                        53 000

 

Myönnetyt avustukset maksetaan seurojen tilille OKM:n mukaan ”lähiaikoina”.

Seuratoiminnan kehittämistuki on tarkoitettu lasten ja nuorten liikuntaharrastuksen lisäämiseen sekä monipuolisen organisoidun liikunnan kehittämiseen. Avustusta voivat hakea liikuntaa ja/tai urheilua järjestävät paikalliset, rekisteröityneet yhdistykset. Avustus myönnetään saajalle harkinnanvaraisena erityisavustuksena.

SAJL onnittelee tuensaajia lämpimästi.

 

Tutustu: Myönnetyt seuratuet 2024

Kuva: Adobe Stock

 

 

 

 

 

Lataa PDFTulosta