Search
Close this search box.

Ajankohtaista

Jenkkifutiksessa tapahtuu

Pajulahden tekniikkaleiri XXI oli täynnä urheilua

SAJL:n tekniikkaleiri  Pajulahden urheiluopistossa tarjosi  jälleen kerran nuorille urheilijoille innostavat puitteet urheilemiseen. Saman aikaisesti myös pelinrakentajat hioivat kahden päivän ajan taitojaan Petrus Penkin Passing Campilla.

Jenkkifutiksen taitoja harjoitellaan eri päivinä teemoilla hyökkäys-, puolustus ja erikoisjoukkuetaidot.

Kolmen päivän ajan 17.-19.6.2024 tekniikkaleiriläiset pääsivät osallistumaan monipuolisiin harjoituksiin ja parantamaan taitojaan hyökkäyksen, puolustuksen ja erikoisjoukkueiden osalta. Maanantain kuumahko ilma muuttui sopivan lämpimäksi ihanteelliseen harjoitteluun. Pajulahden keinonurmikentän mäkäräisten määrä on jokavuotinen ihmetys.

Tekniikkaleirin yksi iso juttu on tutustua jenkkifutareihin yli seurarajojen. Paikalla oli 18 innokasta 10-15-vuotiasta jenkkifutaria, joista puolet saapui Tampereen seudulta. Petrus Penkin passing campille osallistui 8 pelinrakentajaa.  Petrus veti 2 x 50 minuutin tehoharjoitukset kolmelle eri ikäryhmälle. Näin harjoitteluun saatiin intensiivinen toistomäärä, keskittyminen säilyi koko harjoituksen ajan sekä harjoitteet oli sovellettu sopiviksi eri tasoille.

Petrus Penkki Passing Camp vei nuoria pelinrakentajia eteenpäin taidoissaan.

Leiriläiset pysyivät hyvässä urheiluvireessä aina viimeiseen harjoitukseen saakka. Suurimmalle osalle kaksi kertaa päivässä tapahtuva harjoittelu on uusi kokemus. Leirin aikana nuoret jenkkifutarit tekivät paljon toistoja harjoituksissa. Maanantai ja tiistai viimeiset harjoitukset päätettiin corn hole-pelin parissa.  Illan rentoutuminen tapahtui saunan ja uinnin avulla.

Testausta on kehitetty olympiakomitean harjoitettavuuskartoituksiin. Näitä testejä tehdään useimpiin 2. asteen urheiluoppilaitoksiin mm. Mäkelänrinteen Urheilulukioon.  Harjoitettavuuskartoitus ei ole testipatteristo urheilijan maksitehoista vaan eri ominaisuuksien tasoista. Pitäisi saavuttaa lajissa kuin lajissa,  että voisi alkaa harjoitella turvallisesti urheilijamäärillä ja -tehoilla. Kohderyhmänä harjoitettavuuskartoituksessa ovat pääsääntöisesti valintavaiheen urheilijat eli esimerkiksi urheilulukioon pyrkivät.

Turku Trojansin Elvis Välilä saa leiritodistuksen Kaleb Wezdenkolta.

Jenkkifutistaitojen kartuttamisen lisäksi SAJL dual career opinto-ohjaaja Jyrki Lempinen luennoi mahdollisuuksista opiskella ja urheilla Pohjois-Amerikassa high – ja prep schooleissa.  Kaleb Wezdenko kertoi oman pelaajapolkunsa tarinan Kalifornian high schoolista junior collegeen sekä Iowaan NAIA collegeen sekä lopulta Suomeen pelaajaksi ja valmentajaksi.

Taitokisan voittajat 2024 vas. Otso Tuovinen/Jaguars, Olavi Raimoaho/Saints ja Juuso Hattara/Royals.

Päätöspäivänä pelailun lisäksi suoritettiin taitokisa, jossa pitkän aloitussyötön, lentopotkun ja heiton yhteistuloksilla kilpailtiin U11, U13 ja U15 sarjoissa. U11 sarjan voittaja oli toista kertaa peräkkäin Otso Tuovinen/Jyväskylä Jaguars.  U13 kisan voitti Olavi Raimoaho/Tampere Saints ja U15 sarjan Juuso Hattara/Wasa Royals.

 

Lippupallo kuului myös leirin ohjelmaan. Pelaaminen voidaan tehdä silloin täysivauhtisena ja eri-ikäisten kesken.

 

 

Lataa PDFTulosta