Search
Close this search box.

Ajankohtaista

Jenkkifutiksessa tapahtuu

Pidetään jenkkifutis häirinnästä vapaana harrastusympäristönä

Väestöliiton ja suomalaisen urheiluyhteisön yhdessä kehittämä Et ole yksin -palvelu on toiminut jo usean vuoden ajan kanavana turvallisemman urheiluharrastamisen rakentamisessa.  Häirinnän kohteeksi joutunut urheilija on voinut olla yhteydessä ja saada apua kokemaansa. Palvelun rinnalle Väestöliitto on julkaissut oppaan häirinnästä vapaan harrastamisen toteuttamiseksi.

Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liiton vastuullisuusohjelmassa yhdeksi tavoitteeksi on määritelty se, että varmistamme että urheilu tuottaa yhteisössämme kaikille positiivisia kokemuksia. On äärimmäisen tärkeää, että pidämme lapset, nuoret ja myös aikuiset turvassa kiusaamiselta, häirinnältä ja muulta epäasialliselta käytökseltä. Toimitaan niin, että kaikki jenkkifutisperheeseen liittyvät kokevat itsensä tervetulleeksi mukaan riippumatta mm. sukupuolesta, etnisestä taustasta, vammasta, seksuaalisesta suuntautumisesta tai taloudellisesta tilanteesta.

Amerikkalaisen jalkapallon, ja nyt myös lippupallon harrastaminen aloitetaan Suomessa yhä nuoremmalla iällä. Pienet lapset ovat harrastuspolkunsa ensiaskeleilla ja on ensi arvoisen tärkeää, että heidät otetaan harrastuksissa vastaan omina itsenään. Heidän itsetuntoaan, yhteisöllisyyttä sekä häirintävapaata ympäristöä tulee rakentaa parhaalla mahdollisella tavalla. SAJL:n jäsenseuroissa lasten parissa työskentelevillä on suuri vastuu häirinnästä vapaan harrastusympäristön rakentamisessa.

Oheinen Väestöliiton opas tarjoaa materiaalia ja malleja lasten kanssa työskentelevien tueksi.

 

Lataa:  Häirinnästä vapaata harrastamista!

 

Tutustu myös

 

Otsikkokuva:  Pexels / Hawk i i

 

Lataa PDFTulosta