Ajankohtaista

Pirkkala Spartans uutena joukkueena naisten II-divisioonaan

Suomen jenkkifutiskentillä nähdään tulevana kesänä uusi naisten jenkkifutisjoukkue. Pirkkala Spartans päätti vuoden 2022 lopulla käynnistää naisjoukkueen toiminnan alueellaan ja tammikuun lopussa uusi joukkue ilmoittautui jo mukaan SAJL:n II-divisioonaan.

Pirkkalan suunnalla amerikkalaisen jalkapallon toiminta on saanut viime vuosina siipiä alleen mukavaan tahtiin. Paikallisen yhteisön omakseen ottamalta seuralta pelasi viime kesänä joukkueet miesten II-divisioonan ohella myös lippupallosarjoissa. Toinen seuran flägijoukkueista, Jidoka Spartans ylsi SM-turnauksessa hopeasijalle.   Aiemmin tukevasti kasvattajaseuraksi profiloitunut Spartans kertoi syksyllä ilmoittautuvansa ensin miesten jenkkifutiksen I-divisioonaan ja tammikuussa vuorossa oli naisten joukkueen ilmoittautuminen virallisiin peleihin.

Spartansin puheenjohtaja Toni Uusitalo kommentoi naisten joukkueen perustamista seuran verkkosivuilla:

-Naisten joukkuetta oli aiempina vuosina kyselty jo muutamaan otteeseen, mutta silloin aika ei ollut vielä kypsä. Spartansin organisaation kehittymisen myötä nyt tuntui olevan sopiva hetki laajentaa seuran toimintaa myös naisten joukkueeseen. Oikeiden vastuuhenkilöiden ilmoittauduttua oli helppo päätös näyttää projektille vihreää valoa.

Spartans-naisten päävalmentajana toimiva Miia Patala kertoo joukkueensa alkuhetkistä näin:

-Joukkue sai alkunsa kun 4 naista istui pöydän äärelle ja lähti miettimään, miten perustetaan jenkkifutisjoukkue. Syksyn alkeiskurssin eteen tehtiin paljon töitä, valmentajia sekä pelaajia rekryttiin ja tuloksena on nyt pelaajaluku, joka lähentelee kolmeakymmentä. Joukkueesta huolehtii lähes kymmenkunta valmentajaa, joten hyvällä tiimillä lähdetään rakentamaan tulevaa kautta.

Spartansin mukaan suuri osa joukkueen pelaajista on lajin vasta-alkajia, mutta mukaan on saatu myös kokemusta muista Päijät-Hämeen ja Pirkanmaan joukkueista. Joukkueen alustava rosteri on luvattu julkaista ”lähiviikkoina”.

SAJL:n naisten II-divisioona pelataan kaudella 2023 viiden joukkueen sarjana. Mukaan ovat ilmoittautuneet Spartansin lisäksi Kuopio Steelers, Seinäjoki Crocodiles, Hyvinkään Falconsin ja Porvoon Butchersin yhdistelmäjoukkue sekä Helsinki Wolverines.

 

Lue lisää: Spartans Naiset II-divisioonaan

Kuva: Spartans

 

Lataa PDFTulosta