Ajankohtaista

Jenkkifutiksessa tapahtuu

Pirkkala Spartansilla jo kaksi lippupallojoukkuetta

Pirkkala Spartans tarttui viime vuonna heitettyyn flag-haasteeseen ja on onnistunut kasaamaan jo kaksi miesten lippupallojoukkuetta. Molemmat Spartans-joukkueet ovat ilmoittautuneet mukaan 2022 GP-sarjaan.

Pirkkalalaisen lippupallon käynnistämisessä moottorina on toiminut Toni Uusitalo, joka oman muistinsa mukaan toimi mukana Suomen miesten flägimaajoukkueessa vuonna 2018.

– Näimme että nyt startataan lajia uudelleen ja etenkin Salon SM-kisoihin osallistuminen alkoi kiinnostamaan. Selvitin olisiko pelaajilla kiinnostusta ja miten seuran ulkopuolelta saisimme pelaajia. Kiinnostusta löytyi ja nyt meillä onkin 2 joukkuetta.

Käynnistysvaiheessa Uusitalo uskoo, että mukana tulee olemaan n. 20 pelaajaa, joista saa hyvin rakennettua kaksi joukkuetta. Flägiä pelataan 5vs5 pelinä, joten uuden joukkueen perustamiskynnys on pelaajamäärän näkökulmasta varsin matala. Näin Uusitalo kommentoi lajia harrastuksena

-Flägin lisenssi on naurettavan halpa ja tämä ei vaadi juurikaan resurssia hallinnosta, vaan pelaajat pystyvät tätä itse pyörittämään aika pitkälle. Joukkueeseen riittää alle 10 miestä.

Uusitalon mukaan joitain otteluita on jo alustavasti sovittu, mutta kannustaa flägistä kiinnostuneita olemaan yhteydessä, jos vastustajia kaivataan.  Lippupallon GP-sarjassa yksittäisillä otteluillakin voi kerätä GP-pisteitä plakkariin.

Uusia resursseja seuratoimintaan

Lippupallo on osoittautunut Spartansille erinomaiseksi keinoksi värvätä seuran toimintaan mukaan uusia ihmisiä. Omasta alumnista on löytynyt flägistä kiinnostuneita, mutta mukaan on tullut myös ihan uusia harrastajia. Myös paikalliset sponsorit ovat ilmaisseet kiinnostusta Spartansin uutta toimintaa kohtaan:

-Flägi ollut hauska ja piristävä sivuprojekti jenkkifudiksen oheen, joka tulee jatkossakin olemaan meidän ykkösfokus. Tämä on tarjonnut pelaajille mukavaa ja toivottua vaihtelua. Olemme saaneet seuran ulkopuolelta kiinnostuneita houkuteltua mukaan flägiin ja samalla muutenkin mukaan seuran toimintaan. Myös mainostajia on asia kiinnostanut ja olemme saaneet toiselle joukkueelle nimikkosponssin.

Pirkkalalaiset flägijoukkueet Pirkkala Spartans ja Jidoka Spartans keräävät kevään ja kesän aikana GP-pisteitä taistellakseen paikoista Salon SM-viikoilla.

 


 

Kuva maajoukkueen harjoituksista ulkovelolta syksyllä 2021

Helsingin GP-turnaus 24.4.

SAJL järjestää avoimen flägiturnauksen sunnuntaina 24.4.  Helsingissä. Paikkana  Velodromin harjoituskenttä Käpylässä. Mukaan mahtuu vielä joukkueita joten klikkaa alta ilmoittautumisesi.

 

Lue lisää:  Flagin GP-turnaus

 

Lataa PDFTulosta