Ajankohtaista

Jenkkifutiksessa tapahtuu

Pori Bears värväsi uuden päävalmentajan nostamaan seuran profiilia

Jenkkifutiksen I-divisioonassa menneellä kaudella kolmanneksi sijoittunut Pori Bears valmistautuu kesään ja divisioonakauteen täydellä vauhdilla. Seura julkaisi keskiviikkona värvänneensä päävalmentajakseen kokeneen Graham Thorpen Iso-Britanniasta.

Pori Bearsin tuoreella päävalmentajalla Graham Thorpella on valmennusvuosia takanaan huikeat 32. Miehen ansioluettelo on komeaa luettavaa. Thorpen valmentamista 454 kansallisesta ja kansainvälisestä pelistä peräti 340 on päättynyt voittoon (voittoprosentti 74,9 %) . Useiden juniori, korkeakoulu ja aikuisten sarjajoukkueiden lisäksi Graham on toiminut Iso-Britannian nuorten maajoukkueen päävalmentajana ja hänet on valittu kotimaassaan vuoden valmentajaksi kolmasti.

Pori Bearsin hallituksen puheenjohtaja Joni Kotro kertoo, miten uuden päävalmentajan valitsemiseen päädyttiin:

-Kauden 2021 jälkeen löysimme itsemme tilanteesta, että uusi päävalmentaja oli rekryttävä. Coach Levi sai tarjouksen Italiasta, josta ei voinut kieltäytyä. Hyvässä yhteisymmärryksessä toivotimme Leville tsemppiä tulevaan ja aloimme etsiä uutta päävalmentajaa.

-Pitkään etsittyämme ja monta vaihtoehtoa pyöritelty läpi, päädyimme palkkaamaan Grahamin Pori Bearsin päävalmentajaksi. Halusimme palkata päävalmentajaksi jonkun, joka jakaa visiomme ja auttaa meitä pääsemään tavoitteisiimme ja ennen kaikkea nostamaan seuramme profiilia. Haimme myös päävalmentajaa pitempi kestoiseen suhteeseen. Grahamin visio ja suunnitelma tulevaisuuden rakentamiseen vakuutti meidät ja tukee seuran tavoitteita.

Päävalmentaja Graham kiteyttää seuran tiedotteessa urakkaansa näin:

Samalla kun valmennan seuran edustusjoukkuetta, haluan turvata tulevaisuutta rakentamalla ohjelman, jossa värvätään, kehitetään ja pidetään huolta nuorista pelaajista. Luomme selkeän pelaajapolun U13 ikäluokasta aina aikuisten tasolla ja varmistamme että pelaajillamme on sekä fyysiset, että henkiset ominaisuudet, jotka ovat edellytyksenä pitkälle menestyvälle uralle Pori Bearsissa.

Grahamin värvääminen ja työsarka ovat Bearsin Kotron mukaan tärkeä osa seuran tulevaisuuden suunnitelmaa:

-Haluamme kasvaa seurana ja kehittää toimintaamme laajemmalla mittakaavalla kohti ammattimaisempaa toimintatapaa ja Graham on mielestämme oikea kumppani tämän toteuttamiseen. Olemme erittäin tyytyväisiä saadessamme Grahamin seuraamme ja odotamme innolla yhteistyötä hänen kanssaan.

Romello Herbin #26 oli kaudella 2021 Bearsin tehokkain taklaaja  (Kuva: Pekka Hartikainen)

Romello Herbin jatkaa puolustuksessa

Bears julkaisi jo aiemmin solmineensa kautta 2022 koskevan pelaajasopimuksen yhdysvaltalaisen tukimiehen (LB/DL) Romello Herbinin kanssa. Herbin oli joukkueensa tehokkain taklaaja viime kaudella onnistuen pysäyttämään vastustajan pallollisen pelaajan viidessä pelaamassaan runkosarjan ottelussa yhteensä 32,5 kertaa. Välieräpelissä taklauksia kertyi 6 kpl. Sarjapeleissä taklausten ja yhden pelinrakentajasäkityksen lisäksi yhdysvaltalainen nappasi haltuunsa yhden syötönkatkon.  Puheenjohtaja Kotro on tyytyväinen jatkosopimuksen syntymisestä:

-Ollaan koko seurana iloisia Romellon sopimuksesta. Uusimme Romellon sopimuksen, sillä olimme erittäin tyytyväisiä miehen näyttöihin ensimmäisellä kaudella. Herbin vakuutti fyysisyydellään ja olikin yksi merkittävin pelintekijä meillä puolustuksessa. Kentän ulkopuolella hän oli oiva esimerkki junioreillemme ja kaikki asiointi hänen kanssaan sujui erittäin hyvin.

 

Kuvat: Jason Brown, Pekka Hartikainen

 

SAJL:n I-divisioona pelataan kaudella 2022 neljän joukkueen tiiviinä ja tasokkaana sarjana. Alustavien suunnitelmien mukaan Pori Bears, Wasa Royals, Tampere Saints ja Vantaa Taft aloittavat kautensa heinäkuussa. Divisioonan lopullinen sarjaohjelma julkaistaan tammikuun aikana.

 

Lataa PDFTulosta