Search
Close this search box.

Ajankohtaista

Jenkkifutiksessa tapahtuu

Pori Bears vetäytyy miesten I-divisioonasta

SAJL:n I-divisioonaan ilmoittautunut Pori Bears ei ole mukana kesän 2023 sarjassa.  Seuran hallitus päätyi ikävään ratkaisuun käytyään pelaajatilannetta läpi kokouksessaan tiistaina.

Kaudella 2022 I-divisioonassa neljänneksi sijoittunut Pori Bears vetäytyy aikuisten kilpailutoiminnasta kauden 2023 osalta. Näin Pori Bearsin puheenjohtaja Joni Kotro kertoo tilanteesta seuran tiedotteessa:

-Pitkän pohdinnan jälkeen, seuramme hallitus on tullut siihen tulokseen, että Pori Bears ei tule osallistumaan miesten edustussarjoihin kaudella 2023. Päätös ei ollut helppo, mutta seuran jatkuvuuden kannalta välttämätön. Pelaajamäärä ei valitettavasti riitä kauden läpiviemiseen millään sarjatasolla siten, että se olisi millään tasolla järkevää.

Sarjasta vetäytyminen ei kuitenkaan lopeta jenkkifutiksen pelaamista Porissa.  Seuran tavoitteena on rakentaa uutta toimintaa nuorten kautta ja junioreiden harjoitukset jatkuvat edustusjoukkueen päätöksestä huolimatta normaalisti.

Kotron mukaan edustusjoukkue keskittyy kaudella 2023 uusien rekrytointiin ja kouluttamiseen, sekä omien junioreiden ja jo mukana olevien pelaajien kehittämiseen ja sitä kautta valmistautumiseen kauden 2024 miesten 2.divisioonaan. Porolaisia saatetaan kuitenkin nähdä kesän aikana kentillä myös aikuisten peleissä:

-Pidämme mahdollisena osallistua Liiton lippupallo turnauksiin tai sarjoihin pitäen näin toimintaa yllä, sekä mahdollistaen matalan kynnyksen uusien harrastajien rekrytoinnissa kaudella 2023.

Vuonna 1982 perustettu Bears juhli viime vuonna nelikymmenvuotista taivaltaan ja julkaisi kattavasti materiaalia historiastaan sosiaalisen median sivuillaan.  Joulukuussa 2022 Bears nousi isosti esille jenkkifutismaailmassa seuran kauden 1989 päävalmentaja Mike Leachin pois menon johdosta. Arvostettu yliopistovalmentaja hankki uransa alkutaipaleella kokemusta porilaisjoukkueen johtajana.

I-divisioona kuudella joukkueella

Miesten I-divisioona pelataan kaudella 2023 kuuden joukkueen sarjana. Bearsin vetäytyminen sarjasta merkitsee sarjaohjelman uudelleen suunnittelua.  Ykkösessä pelaavat Kotka Eagles, Tampere Saints, Vantaa Taft, Helsinki Wolverines Blue, Pirkkala Spartans ja Oulu Northern Lights.

 

Lähde:  Pori Bears

Kuva:  Laura Helminen

 

 

Lataa PDFTulosta