Ajankohtaista

Porvoon Teurastajat voittivat 3-divisioonan Äijämalja IX:n

Porvoossa pelatussa 3-divisioonan Final Four -turnauksessa Teurastajat voittivat viime vuoden mestarit Joensuu Wolvesin. Kolmostilan kaappasi helsinkiläinen Promesta Blaze.

Valkopaitainen Joensuu Wolves pysäyttää Teurastajien juoksun. Kuva Sirpa Koivunen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaudella 2022 3-divisioonassa oli ennätysmäärä joukkueita, jotka oli jaettu kahteen lohkoon. Runkosarjan turnausten perusteella Final Four turnaukseen pääsivät Porvoo Teurastajat ja Joensuu Wolves puhtaalla pelillä. Kaksi muuta finalistijoukkuetta olivat Jyväskylä Jaguars ja Helsinki Promesta Blaze. Lopputurnauksen voimasuhteita oli ennakoitu Final Four ennakossa Wolvesin sivuilla. Lauantaina 13.8.2022 järjestettyyn Final Four turnaukseen saapui lähes sata katsojaa aurinkoiselle Porvoon Pallokentälle. Lopputurnauksen finaalissa Porvoon Teurastajat saivat aikaan muutaman ison maalin ensimmäisen jakson lopussa. Puoliajalle mentiin tilanteessa 8-24. Kovia menneiden vuosien pelimiehiä sisältänyt Teurastajat voitti 3-divisioonan nyt ensimmäistä kertaa. QB Robert Karlsson heitti vanhasta muistista pari TD:tä ja Okke Kuipers viimeisteli muutamat maalit ja näin Äijämalja jäi Porvooseen lukemin 38-14.

3-divisioonan sarjapäällikkö Juha-Matti Kauko onnittelee lopputurnauksen arvokkainta pelaajaa Robert ”Roope” Karlssonia, jolla on aiemmilta pelivuosilta kokemusta niin U17 ja U19 maajoukkueista sekä tukku juniorimestaruuksia Butchersissa. Kuva Sirpa Koivunen

Turnauksen ykköspelaaja qb Robert ”Roope” Karlsson:

– Teurastajien avainpelaajia finaaliturnauessa olivat Okke Kuipers RB, Tommi Padatsu OL ja Aleksi Seppänen, jotka pelasivat kahteen suuntaan. Joensuu Wolves oli vastustajana fyysisin jengi koko kaudella. Luulen, että heillä alkoi kaasu vähän loppua, kun rosteri oli kuitenkin aika pieni. Teurastajien hyökkäyslinja oli niin vahva, että oltaisiin voitu vaan juosta  ja voittaa myös sillä tapaa. Miikael Eriksson ei ollut mukana finaaliturnauksessa, mutta hän oli tämän kauden yksi parhaista pelaajista Teurastajissa. Miikael pelasi joskus juniorina yhden kauden jenkkifutista. Lahjakas koripalloilija oli meille huikee atleetti rissuna.

Final Four -turnaus, Porvoo 13.8.2022

Välierä 1: Porvoo Teurastajat – ProMesta Blaze 34-6 (24-0)
Välierä 2: Joensuu Wolves – Jyväskylä Jaguars 30-14 (16-0)
Pronssiottelu: Jyväskylä Jaguars – ProMesta Blaze 0-28 (0-28)
Äijämalja IX: Porvoo Teurastajat – Joensuu Wolves 38-14 (24-8)

3-divisioonana mestarit

Äijämalja IX:n voittajat Porvoon Teurastajat. Kuva Sirpa Koivunen

Porvoon Teurastajat:
QB Roope Karlsson
RB Okke Kuipers
WR/S Miikael Eriksson
WR/CB Mikko Illi
OL Jani Lilja
OL Tommi Padatsu
OL/DL Kimmo Luoma
LB Miki Kuusisto
RB/LB Aleksi Seppänen
LB/OL Ilari Elo
LB/RB Jere Broberg
CB/WR Leevi Hietanen
CB/WR Joonas Kääriäinen
DL/OL Jere Koskinen
DL Janne Pulkkinen
DL/OL Patrk Karbin
DL/OL Toni Koskela
RB Sampsa Mahkonen
WR/CB Mats Havulehto
OL Roni Paananen

III-divisioonan ottelutulokset

III-divisioonan sarjataulukko

3-divisioonan kakkonen Joensuu Wolves

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3-divisioonan kolmonen Helsinki Promesta Blaze.

Lataa PDFTulosta