Search
Close this search box.

Ajankohtaista

Jenkkifutiksessa tapahtuu

Robert Johnson East City Giantsin ruoriin

Miesten I-divisioonasta kesken kauden vetäytynyt East City Giants on kertonut yhdysvaltalaisen Robert Johnsonin liittymisestä joukkueen valmennustiimin johtoon kaudelle 2021-2022.  Johnson pelasi kesällä 2021 Vaahteraliigajoukkue UNC:n pelinrakentajana.

Pitkään Suomessa vaikuttanut Robert Johnson liittyi ECG:n valmennustiimiin 1.10. alkaen. Kaikkien aikojen yhdysvaltalaispelaajana pidetty Johnson on ehtinyt pelata Vaahteraliigassa 11 kauden ajan ja muutaman kauden ajalta miehellä on kokemusta myös alempien sarjojen pelaamisesta Suomessa. Liigaa 39-vuotias pelinrakentaja on pelannut Roostersissa, Butchersissa, Wolverinesissa, Trojansissa sekä nyt viimeksi United Newland Crusadersissa. Divisioonasta liigaan mies on ollut johtamassa Helsinki Wolverinesia sekä UNC:ta. Seuraavaksi projektikseen Johnson on ottanut East City Giantsin nostamisen takaisin parrasvaloihin päävalmentajan roolissa.

Näin Johnson perustelee valintaansa Giantsin tiedotteessa:

-Näen ECG: n miesten joukkueen tulevaisuuden valoisana, koska junioriohjelma on rakennettu hienosti. Halusin tulla tähän mukaan ja rakentaa miesten joukkuetta, jotta nuoret voivat helposti siirtyä omassa seurassa eteenpäin ja jatkaa voittamisen perinnettä. Voin myös sanoa, että tämä on kaikkein järjestäytynein organisaatio, jonka olen nähnyt. Miten he esittivät kokonaisuutensa, tulevaisuudensuunnitelmansa ja suunnan johon ollaan menossa.  Haluan olla osana sitä.

Jason Thomasin ympyrä sulkeutuu

ECG:n valmennustiimissä tulevat toimimaan Johnsonin rinnalla mm. aiemmin seurassa vaikuttanut Jason Thomas sekä maajoukkueessakin pelinrakentajana takavuosina pelannut Jarkko Nieminen.  Robert Johnsonin lailla myös Thomas on suomalaisen jenkkifutiksen legenda, joka pelasi itä-helsinkiläisten riveissä laitahyökkääjänä jo 80-luvulla. Jasonin isä Clarence ”Motts” Thomas toimi ECG:n sekä maajoukkueen valmentajana suomalaisen jenkkifutiksen kultaisella 80-luvulla.

ECG on aiemmin kertonut hakevansa sarjapaikkaa pelaajamateriaaliinsa nähden oikealle sarjatasolle. Käytännössä tämä tulee merkitsemään itä-helsinkiläisten pelaamista SAJL:n II-divisioonassa kaudella 2022. Seuran tiedotteessa kerrotaan suunnitelmasta yhdistää harjoittelussa miesten sekä U17 ja U20 joukkueet.  Ratkaisu mahdollistaa tiiviin valmennuksellisen yhteystyön tekemisen eri joukkueiden kesken.

Juniorijoukkueissa lupaavia pelinrakentajia

Vaikka ECG:n miesten joukkue ei onnistunut pelaamaan I-divisioonakauttaan kesällä loppuun, ovat seuran juniorit kunnostautuneet omissa sarjoissaan jopa poikkeuksellisella tavalla. Itä-helsinkiläiset tekivät historiaa voittamalla kolmessa ikäluokassa U13, U15 ja 17 SM-kultaa kaudella 2021.  Nyt julkaistulla valmentajaratkaisuilla seura luo lupaaville nuorilleen uskottavan kehittymisen polun aikuisten sarjoihin. Erityisesti seuran tasokkaat nuoret pelinrakentajat tulevat saamaan mestaritason valmennusta kokeneiden Johnsonin, Niemisen ja Thomasin johdolla.

East City Giantsin juniorijoukkueille ennätykselliset kolme SM-titteliä kaudelta 2021.

ECG:n  miesten ja U20 joukkueiden Team Manager Henri Kurki kertoo seuran tavoitteista näin:

-Tavoitteemme on tulevien vuosien aikana ohjata nuoret Suomen mestarit joustavasti aikuisten sarjaan ja näin luoda vahva tulevaisuus myös ECG:n aikuisten sarjaa edustavalle miesten joukkueelle pelaa se millä sarjatasolla tahansa. Lisäksi tavoitteemme on luoda uuden ajan suomalaisia pelinrakentajia maajoukkueen käyttöön, joten nähtäväksi jää kuinka jäätävää jälkeä saa valmennuksellisesti duo Robert Johnson ja Jarkko Nieminen saavat aikaiseksi QB valmennuksessa.

 

Lue lisää: ECG tiedote

Kuvat:  ECG

Lataa PDFTulosta