Search
Close this search box.

Ajankohtaista

Jenkkifutiksessa tapahtuu

Roope Noronen vastaa jatkossa IFAF:n kilpailutoiminnasta

Amerikkalaisen jalkapallon maailmanjärjestö IFAF on valinnut uuden hallituksen. Suomen SAJL:n puheenjohtaja Roope Noronen on valittu hallitukseen kilpailutoiminnasta vastaavaksi johtajaksi.

Roope Norosen uusi IFAF-titteli on Director of Competitions ja vastuualueena kaikki IFAF:n alaiset turnaukset. Suorassa vaikutuksessa enemmän MM-kisat ja World Gamesit ja epäsuorasti myös kaikki maanosien turnaukset.

Noronen on mielissään paluustaan IFAF:n johtotehtäviin:

-Koen valinnan IFAF:n hallitukseen suurena kunnianosoituksena sekä omaa työtäni,  mutta myös suomalaista amerikkalaista jalkapalloa kohtaan.

IFAF:n toiminta on ollut 2010-luvulla turbulenssissa ja juuri ennen koronaa toimintaa oli lähdetty palauttamaan uomiinsa. Nyt uuden johdon alaisuudessa maailmanliiton toiminnalle haetaan ryhtiä. Keskeisessä roolissa IFAF:n toiminnassa ovat kilpailut, joista jatkossa vastaa Suomen Noronen.  Näin mies kertoo uudesta urakastaan:

-Käytännön työssä on tarkoitus palauttaa IFAF:n turnaukset takaisin koronatauolta ja samalla kehittää turnauksia kokonaisvaltaisesti eteenpäin. Erityisesti tapahtumien aiempaa selkeämpi standardisointi on työlistalla korkealla. Jäsenmaiden kanssa tullaan varmasti keskustelemaan myös eri turnausten taloudellisten kustannusten jakosuhteesta eri osapuolten välillä.

IFAF hallituksen kokoonpano

Uudeksi IFAF:n puheenjohtajaksi valittiin ranskalainen Pierre Trochet.  Maailmanjärjestön hallitus kokoontuu jatkossa seuraavassa kokoonpanossa:

  • Pierre Trochet (Ranska), president
  • Scott Hallenbeck (USA), vice president
  • Jim Mullins (Kanada), general secretary
  • Michael Eschlböck (Itävalta), director of finance
  • Roope Noronen, director of competitions
  • Makoto Koshi (Japani), director of development

 

IFAF:n puheenjohtajana toimi aiemmin kanadalainen Richard MacLean, joka aloitti tehtävässään 2015.  Roope Noronen on mielissään uuden hallituksen kokoonpanosta:

-Mielestäni IFAF:n uuden hallituksen jäsenet muodostavat erinomaisen ympäristön työskennellä ja viedä lajia eteenpäin maailmanlaajuisesti

IFAF:n seuraava suurtapahtuma on kesän 2022 naisten MM-kisat Suomessa.

 

Lataa PDFTulosta