Ajankohtaista

Roosters kohtaa Royalsin U20 miesten SM-sarjan loppuottelussa

Välierissä Royals kukisti Butchersin 6-28 ja Roosters Wolverinesin 47-6. I-divisioonan ykkönen on Tampere Saints.

U20 miesten SM-sarja on ollut varsin mielenkiintoista seurattavaa syyskuukausina. Pikavauhdilla pelattu runkosarja ja välierät on selvitetty. Maaottelutauon jälkeen edessä on vielä fantastinen finaali kahden parhaimman joukkueen välillä.
Helsingin Myllypurossa pelatussa välieräottelussa Butchers kiusasi Royalsia puoliaikaan asti (puoliaika 6-14). Royalsin perusmiehistön kokemus Vaahteraliigasta nousi isoon arvoon. Miesten maajoukkueen Nico Barrow monipuolisuus oli ottelussa arvossaan. Hänen aloitus- sekä lentopotkunsa ovat täynnä ruutia ja pallo saa niissä kyytiä. Muutoin Barrow otti palloja kiinni ja juoksi sen verran, että voitto lohkesi Vaasaan. Toinen vahva suorittaja oli myös miesten maajoukkueessa debyyttinsä Tukholmassa 17.10 tekevä Peter Lundström. Lundström puolestaan auttoi kohensi Royalsin kenttäasemia potkunpalautuksissa ja hän viimeisteli useamman maalin laitahyökkääjän roolissa.
Royalsin 15-vuotias pelinrakentaja Elias Haapamäki pelasi ennakkoluulottomasti ja toimitti varmasti hyvin yhteen pelanneen hyökkäyslinjan takaa pelivälineen laitahyökkääjien käsiin. Royalsin puolustuslinjan päädyissä pelanneet Matias Turkkila ja Axel Arvela ovat sarjan parhaimmistoa.
Vaasa puolusti Butchersin vahvaa juoksua koko joukkueen voimin ja Marnol Raudver pääsi maalialueelle vain kerran. Porvoo Butchersin suoritus kauden 2021 U20 SM-sarjassa palkittiin pronssisilla mitaleilla.
Royalsin Joseph Penesumbu valmistautuu taklaamaan Nooa Kurjen.

 

Roosters voitti oman välieräottelunsa paikallisvastustaja Wolverinesia vastaan lopulta varsin selvästi 47-6 (21-6). Wolverines laittoi kampoihin minkä pystyi.  Qb Tuomas Viuha onnistui ajoittain mukiin menevästi, mutta Roostersin kärppäpuolustus oli kuitenkin läpi ottelun tarkkana. Safetyn tontilla pelaava Tommy Nylund otti jälleen 2 syötönkatkoa. Tukimies Elias Ylitalo nokitti panoksia ja otti saman määrän katkoja, mutta hän onnistui vielä ottelun lopuksi tekemään toisesta syötönkatkostaan 25 jaardia pitkän palautuksen maaliin.
Pelinrakentaja Ambro Urjansson johti joukkojaan innostuneesti, mutta tällä kertaa ottelun ratkaisi Roostersin juoksuvoima, jossa Santeri Norrena oli pääosassa. Norrena oli lähes pysäyttämätön ja hän viimeisteli neljä maalia joukkueelleen. Roostersin yksi ase on myös sarjan tuotteliain potkaisija Lucas Suokas, jolla on kyky myös potkia kenttäpotkumaaleja. Suokas viimeisteli lisäpisteiden lisäksi yhden heittomaalin. Eksoottisempi maalintekijä oli Roostersin hyökkäyslinjan Topi Anttila, joka kävi kipittämässä myös 6 pistettä.
Wolverinesin ainoan maalin teki keskushyökkääjä Sebastian LugoraBrian Appiah väläytteli nopeuttaa ja palautti muutaman potkun varsin mallikkaasti.  Puolustuslinjassa Lauri Snellman bullrushasi näyttävästi muutamaan otteeseen.

 

Wolverinesin Arttu Partanen kantaa pelivälinettä ja Taavi Aronpää hakee kulmaa taklaukseen.

 

Wasa Royals on John Bookerin mallikkasti valmentama joukkue. Royals on nyt kolmatta kertaa peräkkäin SM-loppuottelussa ja puolustaa mestaruutta viime vuodelta.  Roostersin päävalmentaja Santtu Äyräväinen janoaa taitavalle ryhmälleen kultaisia mitaleita SAJL kilpailukauden päättävässä sarjassa.

Finaali 31.10.2021
SU 31.10. kello 13:00 Velodromi, Helsinki
Roosters  –  Royals
Lataa PDFTulosta