Ajankohtaista

Rovaniemi Nordmen värväsi kokeneen pelinrakentajan

Suomen pohjoisin jenkkifutisjoukkue on monen muun lailla kokenut suuria haasteita pelinrakentajan paikan täyttämisessä kuluvalla kaudella. Sanotaan, että kolmas kerta toden sanoo. Nordmenin järjestyksessä kolmas pelinrakentajan paikalle kaudeksi 2021 värvätty pelaaja on yhdysvaltalainen Dustin Hawke Willingham.

Nordmen julkaisi perjantaina 35-vuotiaan Dustin Hawke Willinghamin loppukautta koskevan sopimuksen.  Aiemmat sopimukset Stan Bedwellin sekä Aaron Ellisin kanssa eivät johtaneet toivottuun tulokseen Nordmenin näkökulmasta.

Rovaniemeläisten tuore värväys on kokenut pelaaja ja valmentaja Euroopan kentiltä.  Hawke Willingham on saanut tuntumaa jenkkifutiksesta mm. Saksassa, Norjassa, Itävallassa, Italiassa, Unkarissa ja Espanjassa sekä pelannut Team USA:n pelinrakentajana mm. World Gamesissa Puolassa 2017.  Pelinrakentajan värikkääseen taustaan paneudutaan AFI:n ansiokkaassa artikkelissa kuluvan vuoden helmikuulta.

Nordmen on aloittanut divarikautensa kahdella tappiolla. Avausottelussa Pori Bears oli parempi lukemin 46–20 (22-20) ja toisessa kamppailussa sarjan kärkijoukkue Saints nappasi pisteet selvin lukemin 55-14 (27-8). Molemmissa otteluissa rovaniemeläisten pelinrakentajana on toiminut tanskalainen Jens Jensen, joka on onnistunut tavoittamaan 59 heittoyrityksellään oman laiturin 18 kertaa (30,5 %) ja kerännyt niillä jaardeja 228.  Kolme kertaa pallo on päätynyt vastustajan puolustajan haltuun. Jensenin alkuperäinen rooli joukkueessa piti olla laituri, jolle paikalle mies nyt siirtyy.

Dustin Hawke Willingham pelaa Nordmenin  QB:na jo lauantaina 17.7. jolloin rovaniemeläiset avaavat kotikautensa Susivoudin kentällä Kotka Eaglesia vastaan.  Divarikierroksen ainoa ottelu käynnistyy klo 17.00 ja se tarjoillaan suorana lähetyksenä Ruutu+ kanavalla.

Lähde:  Nordmen

Kuva: Max Emanuelson

 

Lataa PDFTulosta