Ajankohtaista

Jenkkifutiksessa tapahtuu

Sagnen suoritukset häikäisivät CFL Combinessa

Sebastien Sagne osoitti Vantaan CFL Combinen testeissä olevansa fyysisiltä ominaisuuksiltaan yksi Euroopan kovimmista laitahyökkääjistä. Sagne paransi tulostaan kaikissa Combine-lajeissa vuoden 2020 tuloksiin verrattuna.

27-vuotias Helsinki Wolverines kasvatti Sebastien Sagne onnistui erinomaisesti tammikuussa 2020 ensimmäistä kertaa Suomessa järjestetyssä CFL-ammattilaisten arviointitilaisuudessa Myyrmäessä. Paikalle saapuneet kanadalaiset pelaajatarkkailijat valitsivat suomalaispelaajan yhdessä harjoittelukumppaninsa Micky Kyein kanssa harvojen Toronton lopulliseen testitilaisuuteen valittujen eurooppalaisten pelaajien joukkoon. Sitten tuli korona. Ensin Toronton combine- ja draft-tapahtumaa siirrettiin eteenpäin useampia kertoja, kunnes se lopulta peruutettiin.

CFL ei kuitenkaan menettänyt kiinnostustaan eurooppalaisia tähtipelaajia kohtaan, vaan kutsui heidät maaliskuussa 2021 antamaan uudet näytöt taidoistaan virtuaalisesti kansallisten lajiliittojen manageeraamissa Global Combine testeissä. Sagne kiitti saamastaan mahdollisuudesta ja takoi  sunnuntaina 28. maaliskuuta suoritustilastoihin aiempaa paremmat tulokset kaikissa testilajeissa.  Huikeimpia suorituksia oli Sagnen 40 jaardin spurtti, jota maajoukkueen ex-päävalmentaja Tuomas Heikkinen kuvaili kaikkien aikojen parhaaksi näkemistään suorituksista.

Sagne palasi kaudeksi 2020 kasvattajaseuraansa Helsinki Wolverinesiin Saksan GFL-sarjan peruunnuttua. Vaahteraliigakaudesta jäi taskuun hopeamitali, mutta pelillisesti juoksupainotteisen pelinrakentajan hyökkäyssysteemissä pelannut Sebastien ei päässyt näyttämään parhaita ominaisuuksiaan kuin ajoittain. Harjoittelu on kuitenkin maistunut ja uutta puhtia siihen on antanut treenaaminen taitavan personal trainerin ohjauksessa. Tulokset yhteistyöstä ovat vakuuttavat.

Testitulosten ohella Myyrmäki hallissa Sagne liimasi näppeihinsä lähes jokaisen maajoukkuepelinrakentaja Miro Kadmiryn hänelle heittämän pallon laitahyökkääjien taitoja mittaavissa pelipaikkaharjoitteissa. Videotallenteet on nyt lähetetty Kanadaan ja seuraavaksi Combinessa mukana olleet pelaajat odottavat huhtikuun 15. päivä järjestettävää Global Draft-tapahtumaa.  Kaikki merkit viittaavat siihen, että Sagne on yksi kiinnostavimmista eurooppalaispelaajista draftattavien joukossa.  Sebastien ei ole rakentanut itselle vielä selkeää back-up-suunnitelmaa, mikäli Kanadasta tulee rukkaset.  Jos tällä kertaa ammattilaisuus Kanadassa ei tärppää, Sagnen ei varmaankaan tarvitse kauaa odotella ammattisarjan sopimustarjouksia Euroopan kovimmilta joukkueilta.

 

Kuva: Jari Turunen

Lue myös:  Sebastien Sagne has upped his game

Lataa PDFTulosta